Acasă Eveniment Alexandru Rafila, despre Vlad Voiculescu, vehiculat ca nume pentru Ministerul Sanatatii: “Cunoaste...

Alexandru Rafila, despre Vlad Voiculescu, vehiculat ca nume pentru Ministerul Sanatatii: “Cunoaste bine sistemul de sanatate. Cu siguranta, nu va fi un ministru mai slab ca Nelu Tataru”

233
0
alexandru-rafila,-despre-vlad-voiculescu,-vehiculat-ca-nume-pentru-ministerul-sanatatii:-“cunoaste-bine-sistemul-de-sanatate.-cu-siguranta,-nu-va-fi-un-ministru-mai-slab-ca-nelu-tataru”
Timp de lectura: 2 minute

Reprezentantul Romaniei la OMS Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, spune ca Vlad Voiculescu, numele vehiculat ca propunere a Aliantei USR-PLUS pentru Ministerul Sanatatii, nu va fi un ministru mai slab ca Nelu Tataru, actualul ministru.Intrebat vineri seara, la Digi24, cine considera ca ar fi un ministru mai bun, data fiind criza pe care o traversam, Vlad Voiculescu sau Nelu Tataru, profesorul Alexandru Rafila a raspuns: “Cu siguranta domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decat domnul Nelu Tataru”.

Rugat sa isi argumenteze afirmatia, Alexandru Rafila a explicat: “Vlad Voiculescu cunoaste sistemul de sanatate, cu toate ca nu este medic. Acuma, lucrul pe care eu il astept de la el si, ma rog, il asteptam cu totii, este sa dovedeasca ca are o vocatie a constructiei in sistemul de sanatate. Eu sper ca dl. Voiculescu sa gaseasca in medici, inclusiv in cadrele didactice, nu niste adversari, ci niste parteneri”.

El a sustinut ca in mandatul precedent, in Cabinetul Ciolos, Vlad Voiculescu nu a avut o relatie prea buna cu mediul universitar medical pe care il numise “UMF-istan”, conform Digi 24.

In opinia lui Rafila, Nelu Tataru are o cunoastere limitata a sistemului de sanatate.

“Primul lucru pentru un ministru nou care vine ar fi sa cunoasca sistemul de sanatate – din pacate, dl. Tataru a avut o cunoastere extrem de limitata a functionarii sistemului de sanatate – iar reformarea sistemului de sanatate sa nu fie o reformare care reflecta niste dorinte sau impulsuri, ci sa duca intr-adevar la o revitalizare a acestui sector care, din pacate, in continuare ne plaseaza pe ultimele locuri din Europa nu numai din punct de vedere al finantarii, ci si din punctul de vedere al multor indicatori demografici si de sanatate”, a comentat Alexandru Rafila.

Citeste si:

Vlad Voiculescu, varianta USR/PLUS pentru ministerul Sanatatii. Ce nume se vehiculeaza pentru Justitie, dupa ce liberalii au pierdut acest minister

Ce nume se vehiculeaza pentru noul Guvern si cum si-au impartit ministerele PNL, USR-PLUS si UDMR? Scandal intre liberali: Orban, acuzat ca ar fi “lasat din mana” portofolii importante


Articolul precedentVlad Voiculescu, varianta USR/PLUS pentru ministerul Sanatatii. Ce nume se vehiculeaza pentru Justitie, dupa ce liberalii au pierdut acest minister
Articolul următorȘofer împușcat de polițiști, după o urmărire în trafic