Acasă FEATURED Amendă de 2000 de lei pentru preotul clujean care a ținut slujbă...

Amendă de 2000 de lei pentru preotul clujean care a ținut slujbă în Vinerea Mare

168
0
Timp de lectura: < 1 minut

Preotul din Cluj-Napoca care a organizat o slujbă religioasă în Vinerea Mare la o biserică din cartierul Mănăştur, cel mai mare din oraş, la care au asistat câteva zeci de persoane, a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei pentru încălcarea ordonanţei militare.

„Preotul bisericii Sf. Ioan Gură de Aur din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost amendat de poliţişti cu suma de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe militare care interzice prezenţa credincioşilor în biserică la oficierea slujbelor religioase. În cadrul verificărilor care au loc vor fi identificate toate persoanele care au participat, vineri seara, la slujba religioasă pentru luarea măsurilor legale faţă de acestea”, au spus reprezentanţii poliţiei clujene.

Reprezentanţii Poliției Cluj au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că urmează să fie identificate şi persoanele care au participat la slujba respectivă.

Deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, care a făcut public, sâmbătă, acest incident pe pagina sa de Facebook, a declarat la rândul său că a sesizat Mitropolia Clujului, urmând să depună o plângere penală împotriva preotului de la biserica ”Sf. Ioan Gură de Aur” din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca.

„Din informaţiile pe care le deţin, sâmbătă dimineaţă un echipaj de poliţie care a trecut pe la biserică a dat mâna şi s-a îmbraţişat cu preotul. Eu am primit nişte semnale despre acest incident de la o persoană care a sesizat Poliţia Locală că încă în 5 aprilie se ţineau slujbe în biserica din Mănăştur la care participau credincioşi, deşi acest lucru era interzis. Bineînţeles, poliţiştii nu au avut atunci nicio reacţie, astfel că vineri preotul a adunat credincioşii fără nicio teamă de autorităţi”, a spus Ungureanu.

Potrivit deputatului USR, la slujba de vineri seara ar fi participat câteva zeci de persoane

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Îi rog pe români să mai aibă răbdare 7-10 zile. Suntem aproape de un vârf al pandemiei
Articolul următorCum a reușit un englez de 99 de ani, veteran de război, să stângă 18 milioane de lire sterline pentru campania împotriva Covid-19