Acasă Eveniment Autoritatile au amendat 8.000 de operatori economici. Valoarea amenzilor, peste 1,6 milioane...

Autoritatile au amendat 8.000 de operatori economici. Valoarea amenzilor, peste 1,6 milioane de lei

224
0
autoritatile-au-amendat-8000-de-operatori-economici.-valoarea-amenzilor,-peste-1,6-milioane-de-lei
Timp de lectura: < 1 minut

Peste 7.600 de operatori economici, aproape 250 de operatori de transport persoane si aproximativ 12.600 de obiective de interes, printre care peste 5.000 de restaurante, terase si fast-food-uri, s-au verificat, in ultimele 24 de ore, cu privire la respectarea masurile de protectie sanitara, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

“In ultimele 24 de ore, la nivel national, au actionat pete 14.500 de angajati ai MAI si ai altor autoritati, pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2. Peste 6.300 de politisti, aproximativ 4.400 de jandarmi, 1.400 de pompieri, 166 de politisti de frontiera si 2.200 de politisti locali, precum si reprezentanti ai autoritatilor publice locale, de la ANSVSA, de la ANPC, de la Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Ministerul Transporturilor au realizat controale pentru a verifica daca masurile de protectie sanitara sunt respectate”, a declarat Dajbog, la sediul MAI.

De asemenea, au fost verificate peste 96.000 de persoane, fiind depistate aproximativ 7.400 care nu purtau masca de protectie si peste 1.200 care nu respectau restrictiile de circulatie, iar aproximativ 100 au fost sanctionate pentru ca nu au respectat masurile privind carantina sau izolarea.

“In urma verificarilor, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 1,6 milioane de lei si s-au intocmit sase dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor”, a informat purtatorul de cuvant al MAI.

Citeste si:

VIDEO Petrecere intr-o berarie din Sectorul 3, sparta de politie. 17 persoane au fost amendate

Instantele anuleaza majoritatea amenzilor date de autoritati pentru nepurtarea mastii. Politistul trebuie sa constate personal contraventia


Articolul precedentOrban sustine ca nu are emotii privind alegerea sa in functia de presedinte al Camerei Deputatilor
Articolul următorFOTO Nicusor Dan prezinta graficul descresterii numarului de imbolnaviri: “Avem toate sansele sa mentinem ritmul descrescator in Capitala daca respectam regulile”