Acasă National Bărbat decedat la căminul de bătrani din Santioana, cu Covid, zeci de...

Bărbat decedat la căminul de bătrani din Santioana, cu Covid, zeci de locatari pozitivi

557
0
Timp de lectura: < 1 minut

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 de la căminul de bâtrăni din Sântioana, în comuna Țaga, este mare și în creștere. După ce în weekend au fost depistați angajați pozitivi, s-a trecut la testarea locatarilor centrului.

Ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați cinci dintre angajați pozitivi Covid19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi.

S-a luat măsura testării tuturor celor 56 de locatari ai centrului. Rezultatele venite duminică arată că 45 dintre ei sunt pozitivi, dar asimptomatici. Ei vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați intr-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

În cursul serii, mai multe izolete preiau locatarii pentru a-i transporta la spital.

La căminul din Sântioana au fost depistate inițial două persoane pozitive din rândul angajaților, iar ulterior încă trei. Dintre acestea, două au domiciliul în județul Cluj și trei în județul Bistrița-Năsăsud.

La același cămin a fost confirmat și un deces, al unui bărbat aflat în îngrijire. Este vorba de o persoană cu domiciliul în județul Mureș, fără simptome Covid-19. Omul suferea de demență senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A

Articolul precedentTestarea națională pentru COVID-19 va începe de la 1 iunie
Articolul următorUn tanăr a murit după ce a fugit de polițiști, pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere