Acasă National Testarea națională pentru COVID-19 va începe de la 1 iunie

Testarea națională pentru COVID-19 va începe de la 1 iunie

547
0
Timp de lectura: < 1 minut

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a anunțat că testarea națională pentru COVID-19 va începe de la 1 iunie. Testele au ca scop verificarea imunizării populației, dar și a nivelului de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Testarea va fi făcută în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Ministrul mai declară că numărul de teste ce vor fi făcute va fi în directă relație cu evoluția pandemiei în România. Astfel, dacă nu se vor mai raporta un număr atât de mare de cazuri ca până acum, testele vor fi mai puține și invers. Totuși, se va ține cont de focarele existente.

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice sau  moleculare, în funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru pentru Europa FM.

Articolul precedentPovestea clujeanului care a devenit milionar din măști de protecție. A vandut zeci de milioane în Asia și Europa
Articolul următorBărbat decedat la căminul de bătrani din Santioana, cu Covid, zeci de locatari pozitivi