Acasă Economie Bill Gates: „Dacă vaccinul funcționează, îl plătesc eu! Toți locuitorii Pămantului să...

Bill Gates: „Dacă vaccinul funcționează, îl plătesc eu! Toți locuitorii Pămantului să beneficieze de acest vaccin!”

560
0
Timp de lectura: < 1 minut

Fundația soților Bill și Melinda Gates a dat asigurări că va contribui la găsirea banilor pentru producerea vaccinului pentru coronavirus la scară largă, dacă acesta va fi găsit. A spus-o Bill Gates în persoană, care de ani de zile avertiza despre riscurile unei pandemii globale și care acum descrie actuala situație precum încarnarea „celui mai mare coșmar al meu”.

Fondatorul Microsoft  a spus că se află în contact cu toate proiectele inovative care urmăresc descoperirea vaccinului, începând cu cel la care lucrează cercetătorii de la Universitatea din  Oxford. „Dacă funcționează, eu și alte persoane ca mine ne vom uni și  vom face în așa fel încât toți locuitorii Pământului să beneficieze de acest vaccin”, a declarat miliardarul, într-un interviu pentru revista Times.

„Fundația va dona imediat 20 de milioane de dolari pentru a grăbi găsirea, izolarea și tratarea persoanelor diagnosticate cu coronavirus, având ca obiectiv să oprească răspândirea bolii. Acești bani vor merge direct la organizații precum OMS (Organizația Mondială a Sănătății) sau Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Infecțioase.”

Articolul precedentSpitalul Polaris devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și intră în prima linie în lupta contra COVID-19
Articolul următorMesajul organizatorilor UNTOLD și NEVERSEA: ce se întâmplă cu cei care și-au cumpărat bilete pentru 2020