Acasă Administrație BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie care a împărtășit copii cu...

BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie care a împărtășit copii cu aceeași linguriță

637
0
Timp de lectura: < 1 minut

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care în a doua zi a stării de alertă, a încălcat legea şi recomandările Bisericii. Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins în timp ce împărtășea mai mulți copii cu aceeasi linguriță. În imagini se văd femei care ţin copiii în braţe sau de mână pe treptele bisericii şi aşteaptă să fie împărtăşiţi de Arhiepiscopul Tomisului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spune că Teodosie nu s-a sfătuit cu capii Bisericii înainte de a încălca regulile.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Îndrumările bisericești referitoare inclusiv la împărtășirea credincioșilor în vreme de pandemie oferite de Patriarhia Română, sunt amănunțite, sunt foarte clare și sunt publice. Ele au fost aduse la cunoștința tuturor eparhiilor, deci tuturor ierarhilor.

Opțiunea pe care a făcut-o ieri IPS Teodosie îi aparține într-un mod singular. Dincolo de autonomia eparhială care există și care este respectată, cred ca respectul comun al regulilor ar trebui să ne unească acum pe toți. E adevărat că s-au împărtășit foarte puține persoane ieri. Nu este vorba de un pericol în legătura cu împărtășirea. Acesta e un lucru clar.

Articolul precedentCe spune ministrul Sănătății despre petrecerea din Parcul Herăstrău
Articolul următorCare este cel mai probabil loc unde te poți infecta cu coronavirus