Acasă Administrație Ce spune ministrul Sănătății despre petrecerea din Parcul Herăstrău

Ce spune ministrul Sănătății despre petrecerea din Parcul Herăstrău

652
0
Timp de lectura: 2 minute

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit duminică la Digi24 despre petrecerea cu sute de persoane care a avut loc aseară în Parcul Herăstrău, afirmând că măsurile de relaxare din starea de alertă au fost aprobate și de către agenții economici, iar cei care nu le vor respecta ar putea să aibă parte de anumite restricții, „inclusiv de funcționare”.

„De două săptămâni noi discutăm și cu agenții economici, cu asociații profesionale, cu sindicate, o anumită relaxare. Relaxare care a venit odată cu sfârșitul stării de urgență. Țin să le amintesc tuturor că România, Guvernul, Ministerul Sănătății, populația, agenții economici sunt totuși în stare de alertă. Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei. Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat ce măsuri ar mai putea fi luate, ministrul a spus că dacă agenții economici nu le respectă pe cele în vigoare atunci vor avea anumite restricții „inclusiv de funcționare”.

„O parte dintre restricții (ridicate, n.red.) ar putea reveni”, a completat Tătaru.

Ministrul a confirmat și informația că luni va fi dată o Hotărâre de Guvern pentru instituirea stării de alertă.

„La orele 24:00 intră în funcție acea lege care a trecut și prin Parlament, urmând ca noi să luăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, cu toate regulile și măsurile”, a spus Tătaru.

Fiecare obiectiv de activitate care se va deschide va avea loc după anumite reguli, a subliniat ministrul. El a mai spus că sancțiunile prevăzute în lege vor fi trecute și în ordinele de ministru.

Legea stării de alertă intră de mâine în vigoare. Autoritățile vor putea aplica sancțiuni celor care nu respectă regulele stabilite deja de Comitetul National pentru Situatii de Urgență.

Articolul precedentLiviu Dragnea cere să fie eliberat din închisoare pe baza unui act votat de Parlamentul englez în 1679
Articolul următorBOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie care a împărtășit copii cu aceeași linguriță