Acasă Administrație Celebra gară din Dej și cea din Beclean, modernizate cu peste 20...

Celebra gară din Dej și cea din Beclean, modernizate cu peste 20 de milioane de euro

648
0
Gara Dej
Gara Dej
Timp de lectura: 2 minute

Compania de Căi Ferate (CFR) a dat startul licitației pentru proiectul de modernizare a stațiilor de călători din Dej și Beclean. Investiția totală pentru cele două obiective se ridică la suma de 78 milioane de lei, fără a include TVA-ul.

Licitația publică lansată de Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din două stații de cale ferată, Beclean pe Someș și Dej Călători, valorile financiare estimate pentru fiecare stație CF fiind următoarele:

stația Beclean pe Someș – 39,757 milioane de lei – 43,047 milioane de lei, fără TVA, iar stația Dej Călători – 32,243 milioane de lei – 34,988 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele două stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, iar durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 29 de luni.

Modernizarea clădirilor de călători, din stațiile CF Beclean pe Someș și Dej Călători, include următoarele lucrări principale: clădire nouă pentru călători în stația Beclean pe Someș;

clădire modernizată în stația Dej Călători; spații interioare moderne cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale; modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea peroanelor de la linia 2 în stația Beclean pe Someș, respectiv de la linia 1 pentru stația Dej Călători, marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc.;

parcare auto și rastele pentru biciclete; spații pentru activitate feroviară; modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației;

reamenajarea spațiilor verzi. Anunțul de participare la licitația deschisă și documentația de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 septembrie 2023, cu deschiderea ofertelor în aceeași zi, la ora 15:00, se arată în comunicatul CFR SA.

Articolul precedentNotă de plată de comă pentru doi clujeni la un restaurant din Băile Felix: Au comandat, au mâncat și când au cerut nota… le-a picat fața!
Articolul următorÎnvățământul clujean, în cădere liberă: Doar 1 din 3 elevi și-a luat BAC-ul de toamnă