Acasă Diaspora Cine ar câștiga într-un război româno-maghiar, fără ca nicio altă putere să...

Cine ar câștiga într-un război româno-maghiar, fără ca nicio altă putere să intervină

311
0
Armata romana
Armata romana
Timp de lectura: < 1 minut

Un canal de Youtube, Binkov’s Battleground, simulează războaie între diferite țări. YouTuber-ul prezintă un conflict virtual între armatele României și Ungariei. Filmul consideră că cel mai probabil, în caz de război, românii ar intra în Ungaria și s-ar opri la Tisa, așteptând un tratat de pace, relatează Aleph News.

Un conflict militar sângeros între România și Ungaria este posibil. Din fericire doar online. Un canal de YouTube, Binkov’s Battleground, simulează războaie între țări care de-a lungul istoriei au avut de împărțit teritorii și orgolii.

Într-un episod din februarie este prezentat un conflict virtual dintre armatele României și Ungariei. Foarte bine documentat cu privire la dotările reale ale celor două armate, filmul grafic precizează condițiile luptei. Sunt implicate toate forțele celor două țări, active și de rezervă, și nicio altă putere nu intervine în dispută, citat de observi.ro

În aer, România are mai multe avioane, MiG-uri și F-16. Lor li se opun SAAB-urile maghiarilor, despre care autorul filmului spune că sunt mai bune în lupta directă în aer, chiar și decât americanele F-16. În toate armele România are supremația- infanterie, tancuri, sisteme de apărare.

Filmul consideră că cel mai probabil, în caz de război, românii ar intra în Ungaria și s-ar opri la Tisa, așteptând un tratat de pace. Finalul este clar, România ar ieși victorioasă.

Îmbucurătoare sunt comentariile celor care au văzut filmul: „Cu excepția naționaliștilor și a celor în vârstă, țările noastre au uitat de rănile istoriei”, spune unul. „Pace, nu război! Să ne întrecem în economie și infrastructură”, spune alt user. Sandor Zsolt Fazekas spune: „Nu va fi război între țările noastre. Stați liniștiți și beți o palincă sau o țuică”. Filmul are peste 340.000 de vizualizări.

Articolul precedentDrumul expres Cluj-Bistrița va avea 90 de km și va lega și Dejul
Articolul următorIncendiu devastator la Vișeul de Sus: Trei persoane și-au pierdut viața