Acasă Administrație Drumul expres Cluj-Bistrița va avea 90 de km și va lega și...

Drumul expres Cluj-Bistrița va avea 90 de km și va lega și Dejul

356
1
Drum expres Cluj Bistrita
Drum expres Cluj Bistrita
Timp de lectura: < 1 minut

Drumul expres Cluj-Bistrița pare să fie tot mai aproape de realizare, după ce președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, Alin Tișe și Radu Moldovan, au anunțat inițierea unui proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere pentru susținerea acestei investiții. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021.

”E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” consideră președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, Alin Tișe și Radu Moldovan

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

Articolul precedentPensiunea VIILA CHEIA din județul Cluj, declarată cea mai frumoasă din România
Articolul următorCine ar câștiga într-un război româno-maghiar, fără ca nicio altă putere să intervină