Acasă Local Cine este Claudia Gherman, noul manager interimar al Spitalului Județean Cluj?

Cine este Claudia Gherman, noul manager interimar al Spitalului Județean Cluj?

360
1
Claudia Gherman
Timp de lectura: 2 minute

Claudia Gherman este noul manager al Spitalului Județean Cluj după ce, în cursul zilei de joi, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu l-a demis pe Petru Șușca.

Gherman este conferenţiar în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie. De asemenea este medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II.

Cine este Claudia Gherman?

Cadrul universității a fost numit, prin ordin al Ministerului Sănătății, manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență  (SCJU) Cluj, începând cu data de 07.01.2021.

Noul manager intermiar este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până în prezent a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II. În paralel, desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități – Științe umaniste.

Prof. Dr. Claudia Gherman are numeroase articole și cărți publicate. Este membru al comisiilor profesionale de specialitate și director al Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină. Gherman preia conducerea spitalului, având ca priorități de management optimizarea activității medicale în contextul COVID-19. De asemenea va continua proiectele de modernizare, dezvoltarea cercetării și implementarea proiectelor de inovare în domeniul medical.

„Spitalul trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ținând seama de pandemia COVID-19. Tocmai de aceea, mă îndrept cu mulțumiri către echipa managerială anterioară. Mulțumiri pentru efortul imens depus în aceste luni ale pandemiei, pentru a menține în siguranță deopotrivă pacienții și angajații spitalului. Sunt pe deplin încrezătoare că prin muncă în echipă, respect și grijă pentru oameni putem depăși orice criză”, a declarat Claudia Gherman la preluarea mandatului.

Claudia Gherman a mai avut funcția de manager interimar al SCJU în 2013, iar între anii 2012-2013 a ocupat funcția de director medical al spitalului.

CITEȘTE ȘI:

Aparatură medicală de ultimă generație, cumpărată pentru Spitalul Militar de către CJ Cluj

Articolul precedentDNA: Fost director al Exploatării Miniere de Carieră Rovinari din cadrul CEO, trimis în judecată
Articolul următorProprietate din cartierul clujean Zorilor, scoasă la vânzare cu 4 milioane de euro