Acasă FEATURED Constantin Duca, tânăr din Cluj, medaliat cu aur la Campionatul Balcanic de...

Constantin Duca, tânăr din Cluj, medaliat cu aur la Campionatul Balcanic de Masaj Serbia 2021

1385
2
constantin duca
Timp de lectura: 2 minute

Constantin Duca, tânăr stabilit în Cluj, a reprezentat România la Campionatul Balcanic de Masaj Serbia 2021, aducând aurul acasă și făcându-i mândri pe cei apropiați prin munca depusă, prin profesionalism și dedicație.

România a câștigat 5 medalii                                               

Echipa României a câștigat 5 medalii la Campionatul Balcanic de Masaj:

Kinga Katalin Jenei – Medalie de Aur (Free style) și vicecampioană balcanică;

Constantin Duca – Medalie de Aur (Swedish)

Csata Levende – Medalie de argint (Swedish)

Tudor Gherman – Medalie de bronz (Free style)

Valeriu Cristian Bărbuică – mențiune (Free style & Swedish)

Echipa României

,,M-am simțit onorant și fericit de invitația primită de mentorul meu, Iulian Motoc, la Campionatul Balcanic de Masaj, organizat în Serbia, timp de două zile, în prima zi am participat la free style, iar în a doua zi la swedish, unde au participat mai multe țări, printre care Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Ungaria, ș.a., 5 categorii cu 20 de participanți fiecare, iar la categoria swedish am reușit să câștig primul loc și să aduc medalia de aur acasă. Cel mai frumos sentiment pe parcursul concursului a fost când persoanele pe care le-am masat au fost încântate și mi-au spus că s-au simțit foarte bine.”, a adăugat Constantin.

Constantin Duca are vârsta de 25 de ani și practică această meserie de la vârsta de 18 ani, în prezent, fiind trainer și asistent manager la Academia Reflexovital Cluj-Napoca și Alba-Iulia, unde predă cursuri și este alături de alte persoane care vor să-și creeze o carieră și nu numai. Experiența este necesară atunci când dorești să-ți dezvolți abilitățile, tânărul lucrând de-a lungul timpul și la o echipă de fotbal din Liga I, predând cursuri de perfecționare din acest domeniu și practicând masajul cât mai mult, creându-și propria tehnică și propriul stil, care, i-a impresionat pe cei din afară.

Pasiune și multă muncă

,,Ce îmi place cel mai mult să fac, este masajul de recuperare, să vină o persoană care se simte rău și să plece fericită. Mă regăsesc foarte mult în ceea ce fac, de aceea am ales să predau și cursuri de masaj, să-i ajut și pe alții să-și descopere pasiunea. Îmi place să comunic cu oamenii, de aproximativ 2 ani predau cursuri de masaj, am fost și la Târgu Mureș și la Sibiu, iar acum predau în Cluj-Napoca și Alba Iulia. În urma concursului, la care am reușit să fiu medaliat cu aur, am primit invitația să fiu jurat pentru Campionatul Național al României, care va avea loc la Păltiniș, Județul Sibiu în data de 27.06-29.06.” mărturisește Constantin.

Constantin povestește că a avut onoarea de a-l masa și pe fostul președintele al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și a participat la diferite concursuri atât în țară, cât și în Europa.  S-a implicat din ce în ce mai mult pe partea de masaj, munca sa fiind apreciată de către persoanele din jur, a terminat cursuri și specializari pe partea de masaj, studiind și Kinetoterapie la Universitatea Avram Iancu din Cluj-Napoca.

,,Mă bucur foarte mult pentru că am ales această meserie și mi-aș plăcea ca oricine dorește să meargă pe acest drum, să vină la un curs, să vadă dacă e atras, dacă simte că va putea face asta pe viitor, poate merge pe parte de terapie, remodelare corporală, reflexoterapie, ș.a.” mai adaugă tânărul.

Articol scris de Andreea Ilinca Jurablea, anul I, Jurnalism în cadrul FSPAC

CITEȘTE ȘI:

Clujenii, invitați să igienizeze lacul Beliș din caiace și canoe

Articolul precedentClujenilor nu le mai este frică de virus: cu sau fără mască, am făcut vaccinul
Articolul următorEmeric Imre – „nebunul de alb” al folkului românesc