Acasă Eveniment Cum ne protejam de infectia cu noua tulpina de coronavirus: “Mobilitatea face...

Cum ne protejam de infectia cu noua tulpina de coronavirus: “Mobilitatea face ca raspandirea sa se faca mai repede”

248
0
cum-ne-protejam-de-infectia-cu-noua-tulpina-de-coronavirus:-“mobilitatea-face-ca-raspandirea-sa-se-faca-mai-repede”
Timp de lectura: < 1 minut

Noua tulpina de coronavirus, mai infectioasa decat cele identificate pana acum, ar trebui sa ne ingrijoreze, pe motiv ca duce la o raspandire mai usoara a virusului.“Riscul este sa fie cazuri mai multe de coronavirus, astfel ca aceste restrictii care au intrat in vigoare sunt binevenite si mai intarzie putin din raspandirea noii tulpini. Este necesar sa respectam masurile de protectie pentru a ne feri, mai ales ca e o perioada caracterizata de multa mobilitate”, a declarat, pentru Ziare.com, profesorul Emanoil Ceausu, infectionist la Centrul de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes”.

Medicul spune ca masurile de preventie de care trebuie sa tinem cont in contextul noii tulpini nu sunt diferite de cele din prezent.

“Nu putem vorbi de nimic deosebit momentan, ci discutam despre distantare fizica, masca, evitarea aglomeratiilor, evitarea locurilor in care sunt multe persoane, stat in spatiu inchis prea mult timp. Mobilitatea face ca raspandirea sa se faca mai repede, ca la orice infectie care se transmite pe cale respiratorie”, a completat specialistul.

Presiune mai mare pe sistemul sanitar

Potrivit acestuia, sunt doua aspecte de care trebuie sa se tina cont in aceasta perioada de Sarbatori: “aparitia acestei tulpini virulente, care are o infectiozitate mai mare si o mai mare mobilitate a oamenilor”, a spus profesorul Emanoil Ceausu.

Noua tulpina de coronavirus detectata in Marea Britanie poate avea o contagiozitate cu pana la 70% mai mare, ceea ce poate duce la o crestere brusca a numarului persoanelor infectate, punand o presiune si mai mare asupra sistemelor de sanatate.

CITESTE SI:

INTERVIU Epidemiologul Emilian Popovici, despre cum pot fi infrante noile tulpini de coronavirus: “Ar trebui sa vaccinam 60% din populatie intr-un an”

Cat de incert este gradul de infectiozitate de 70% stabilit pentru noua tulpina de coronavirus: “Modelarea matematica nu-ti poate preciza cu exactitate cresterea”


Articolul precedentCaz șocant la Iași: un bărbat înmormântat pe 10 decembrie a apărut după 8 zile la poarta casei
Articolul următorSeful AUR anunta ca este dispus sa cedeze USR-PLUS sefia Comisiei pentru egalitate de sanse intre femei si barbati