Acasă Politică Seful AUR anunta ca este dispus sa cedeze USR-PLUS sefia Comisiei pentru...

Seful AUR anunta ca este dispus sa cedeze USR-PLUS sefia Comisiei pentru egalitate de sanse intre femei si barbati

144
0
seful-aur-anunta-ca-este-dispus-sa-cedeze-usr-plus-sefia-comisiei-pentru-egalitate-de-sanse-intre-femei-si-barbati
Timp de lectura: 2 minute

Putem ceda comisia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati de la Camera Deputatilor catre grupul USR PLUS, in schimb cu orice alta comisie, a afirmat seful AUR, George Simion.Precizarea a fost facuta intr-un comentariu la o postare pe Facebook a Mihaelei Miroiu, profesor universitar la SNSPA.

“Va inteleg partial ingrijorarea, ar fi bine ca sa eliminam parte din dubii printr-un dialog, cand timpul o va permite. Pana atunci, va anunt public ca putem ceda comisia catre grupul Usr+, in schimb cu orice alta comisie considera ei,” a scris George Simion.

In urma negocierilor pentru functiile din Parlament USR a obtinut sefia urmatoarelor comisii de specialitate din Camera Deputatilor: Comisia economica, Comisia pentru munca, Comisia pentru cultura, Comisia juridica si Comisia pt tineret si sport. AUR a obtinut sefia la Comisia pt egalitate de sanse si la Comisia pt constitutionalitate.

Foto: Facebook


Anterior, Mihaela Miroiu s-a aratat nemultumita ca sefia acestei comisii fusese repartizata AUR.

“Comisia pentru egalitate de Sanse intre femei si barbati de la Camera Deputatilor ar urma sa fie numit un reprezentant sau o reprezentanta AUR. Un singur lucru le voi spune tuturor celor pe care i-am sustinut de-a lungul istoriei democratizarii: Consider ca o ofensa mai mizerabila nu poate sa fie adusa intregii munci din acest domeniu de catre ONG -uri, universitati implicate in programe de egalitate de sanse, precum si a multor persoane care si-au inchinat decenii de viata respectului pentru demnitatea femeilor si egalitatea de sanse intre femei si barbati.

Ma includ clar intre cei care pot sa fie radical batjocoriti printr-o astfel de reprezentare,” scria Mihaela Miroiu.

Dupa precizariile facute de George Simion, care s-a arata dispus sa cedeze sefia acestei comisii, profesoara a reactionat: “Da, ar fi bine. In rest, va doresc sa intelegeti in timp ce inseamna cu adevarat egalitatea de sanse, ce inseamna dreptatea de gen. Daca se va intampla asta, ma voi bucura.”


Articolul precedentCum ne protejam de infectia cu noua tulpina de coronavirus: “Mobilitatea face ca raspandirea sa se faca mai repede”
Articolul următorZonele din Romania cu cele mai multe cazuri noi COVID-19. Bucurestiul, judetele Cluj si Timis – din nou in topul nefast