Acasă Lifestyle Cum să renunți la telefon? 3 moduri să petreci mai puțin timp...

Cum să renunți la telefon? 3 moduri să petreci mai puțin timp pe telefon

151
0
cum să renunți la telefon

Cum să renunți la telefon? 3 moduri să petreci mai puțin timp pe telefon

Dispozitivele multiple și libertatea nelimitată fac ravagii asupra atenției noastre, a relațiilor noastre sociale și, probabil, a productivității noastre. Mai important decât vinerea de vară, să ne pregătim pentru vacanță și vară cu trei schimbări care pot avea un impact puternic al unei probleme de comportament dur.

3 moduri prin care să renunți la timpul petrecut pe telefon

Cum să renunți la telefon? Gândiți-vă la efecte. Data viitoare când faceți o scanare rapidă a e-mailurilor, a mesajelor și a rețelelor sociale, întrebați-vă ce ați învățat și cum v-a făcut să vă simțiți? Rareori ne luăm timp să reflectăm la asta, dar să facem acest lucru și să deținem modul în care te face să te simți și ceea ce, dacă este ceva, face pentru tine, este primul pas pentru a face o schimbare.

Gândiți-vă din nou la dorință. Când vă simțiți că atingeți dispozitivul, faceți o pauză. Întrebați-vă ce ar putea fi câștigat din verificarea chiar acum. Întârziați-o – mai ales dacă vă aflați în mijlocul mesei sau al conversației. Încercați să vă amintiți ce ați învățat ultima dată când ați făcut scanarea, adică nimic care nu putea aștepta.

Regândiți-vă timpul. În loc să lăsați inerția digitală să preia, faceți un plan: să ieșiți, să vedeți oameni, să luați mâncare, să întâlniți pe cineva la plimbare. Este nevoie de un efort suplimentar pentru a vă pune în fața altor persoane, chiar și a celor cu care locuiți – dar recompensele pe care le veți obține de la acea companie vor depăși orice veți găsi pe Facebook. Dacă vă simțiți foarte aventuros, încercați acest lucru: lăsați dispozitivul acasă pentru o zi. Amintește-ți cum se simte viața când nu te conectezi, bucură-te de o plimbare, creează conexiuni cu cei din jurul tău și vei observa în scurt timp schimbările.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc despre importanța educației: ”Este singura calea pentru a ieși din sărăcie”