Acasă Eveniment Curtea de Apel a decis: La evenimentele religioase pot participa si persoanele...

Curtea de Apel a decis: La evenimentele religioase pot participa si persoanele care nu sunt din localitate

632
0
curtea-de-apel-a-decis:-la-evenimentele-religioase-pot-participa-si-persoanele-care-nu-sunt-din-localitate
Timp de lectura: < 1 minut

Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia care permite participare la sarbatorile religioase doar persoanelor care au domiciliul in localitatea unde se desfasoara activitatea respectiva, decizia instantei nefiind definitiva.Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat luni, 14 decembrie, pe reclamatia Mihaelei Meuca, care a cerut anularea articolului numarul 2 din hotararea numarul 47 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta din data de 5 octombrie 2020.

“Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Guvernul Romaniei. Respinge actiunea fata de acest parat ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge ca inadmisibila cererea de interventie accesorie in interesul paratei Guvernul Romaniei. Admite actiunea fata de paratul CNSU. Anuleaza art.2 din Hotararea nr.47/2020 a CNSU”, se arata in minuta instantei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata in termen de doua zile de la comunicare.

Articolul 2 din hotararea numarul 47 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta precizeaza: “Organizarea de sarbatori religioase este permisa numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau resedinta in localitatea unde se desfasoara activitatea, fara participarea persoanelor/pelerinilor din alte localitati”.

Citeste si:

IPS Teodosie insista cu pelerinajului de Sf. Andrei, desi Constanta e in stare critica

Patriarhia Romana cere statului sa permita accesul “in mod exceptional” tuturor credinciosilor din tara la pelerinajul de Sfantul Andrei


Articolul precedentPata Rât, zece ani: „Primăria a ajutat doar două familii”
Articolul următorCoronavirusul a făcut o nouă victimă în rândul celor din linia întâi – o asistentă medicală a murit din cauza COVID-19