Acasă Eveniment De ce este accidentul de la Gherla un semnal de alarmă pentru...

De ce este accidentul de la Gherla un semnal de alarmă pentru siguranța rutieră

344
0
Accident Gherla
Accident Gherla
Timp de lectura: < 1 minut

Un accident grav la intrarea în Gherla a fost cauzat de o șoferiță de 68 de ani din Cluj-Napoca care a adormit la volan. Mașina acesteia a pătruns pe contrasens și a lovit un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 51 de ani din Maramureș.

Acest incident tragic subliniază o problemă acută în siguranța rutieră: necesitatea reevaluării aptitudinilor de conducere pentru șoferii vârstnici. Deși legislația actuală permite conducerea la orice vârstă, este esențial să se ia în considerare atât capacitatea fizică, cât și cea mentală a persoanelor în vârstă pentru a preveni astfel de tragedii.

Somnul la volan este o problemă gravă, care nu ține cont de vârstă, însă riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Este esențial ca toți șoferii să fie conștienți de starea lor de oboseală și să evite conducerea în astfel de condiții.

Este timpul pentru o dezbatere serioasă asupra siguranței rutiere și asupra măsurilor necesare pentru a proteja toți participanții la trafic. Propuneri precum verificări medicale periodice pentru șoferii de vârsta a treia ar putea contribui semnificativ la reducerea riscurilor pe drumurile noastre.

Articolul precedentInterzicerea centralelor pe gaz – o măsură socială, liberală sau ecologică?
Articolul următorCum se vor finanța apartamentele din Planul Simion și cine plătește terenul. Toate detaliile planului propus de liderul AUR