Acasă Politică Interzicerea centralelor pe gaz – o măsură socială, liberală sau ecologică?

Interzicerea centralelor pe gaz – o măsură socială, liberală sau ecologică?

110
0
Timp de lectura: < 1 minut

Deputatul AUR Alin Coleșa critică vehement decizia Parlamentului de a interzice centralele pe gaz metan în noile construcții de locuințe și instituții, considerând-o o măsură “anti-socială, non-liberală și ne-ecologică”. Aceasta a fost adoptată prin Plx 170/2024, modificând Legea 372/2005.

Coleșa afirmă că interdicția este bazată pe o teorie conform căreia emisiile de dioxid de carbon (CO2) ar duce la încălzirea globală și la o apocalipsă climatică, teorie pe care o consideră un amestec de adevăr și minciună. Deputatul susține că fenomenul de încălzire globală are cauze naturale și ciclice, nefiind influențat semnificativ de activitatea umană.

“Interdicția centralelor termice pe gaz nu doar că nu reduce poluarea sau consumul resurselor, ci chiar le crește. Emisiile de noxe ale acestor centrale sunt extrem de mici, randamentul lor este foarte mare, iar tehnologia este matură și competitivă”, a declarat Coleșa.

Acesta argumentează că centralele individuale sunt mai economice și eficiente, fără pierderi de transport ale agentului termic și fără necesitatea unor sisteme complexe și scumpe de transport și contorizare. În opinia sa, măsura adoptată este rezultatul “prostiei, inconștienței sau intereselor personale ale unor ideologi”.

Deputatul AUR subliniază că noile prevederi legislative impun condiții atât de restrictive și costisitoare pentru noile clădiri încât acestea devin inaccesibile pentru oamenii obișnuiți. Coleșa avertizează că măsura va duce la creșterea prețurilor la încălzire, distrugerea industriei și provocarea unor crize economice și sociale grave.

“Este timpul unei schimbări în bine, a unei normalități care să ne permită condiții de locuit bune și accesibile tuturor. AUR este singurul partid parlamentar care a votat contra acestor măsuri aberante”, a concluzionat Alin Coleșa.

Articolul precedentO pasăre pe care experții au crezut-o dispărută a reapărut în România! Este cel mare răpitor din Europa
Articolul următorDe ce este accidentul de la Gherla un semnal de alarmă pentru siguranța rutieră