Acasă FEATURED Deșeuri lăsate cu nesimțire în urma expoziției de cai de la Călățele...

Deșeuri lăsate cu nesimțire în urma expoziției de cai de la Călățele Pădure

295
1
expozitie cai calatele padure
Timp de lectura: 2 minute

Duminică a fost organizat în satul Călățele Pădure din județul Cluj o expoziție cu cai pentru tracțiune și frumusețe. Evenimentul a fost unul inedit și de succes. Din păcate, unii participanți au dat dovadă de lipsă de bun simț, iar odată ce evenimentul s-a încheiat, în urma lor au rămas aruncate pe jos gunoaie. Situația a fost expusă de Gergely Fekete, un localnic, care a bătut obrazul organizatorilor.

Postarea sa a adunat zeci de reacții. Unii i-au dat dreptate localnicului.

„Așa arată locul în care a fost organizat ieri concursul de cai de la Călățele Pădure. Bravo, organizatorilor. Meritați să vă dați vouă un premiu, nu bietelor animale”, a scris, ironic, bărbatul pe rețelele de socializare.

 „E îngrozitor câte peturi au rămas deși erau saci de gunoi. Ferească Dumnezeu, e jalnic …eu sunt dispusă să fac voluntariat să adun maldărele de gunoaie după ,,gunoaiele” care cred că pământul e coșul lor de gunoAr trebui penalizați organizatorii pentru asemenea dezastru”, a scris bărbatul pe rețelele de socializare.

 „Da, da! Premii și pentru organizatori și pentru cetățenii care au lăsat asta în urma lor! Rușine sa le fie! Unii nu o sa se civilizeze niciodată!”, a comentat o femeie.

Pe de altă parte, alții au ținut partea organizatorilor, spunând că nu aceștia sunt vinovați pentru dezastrul care a rămas în urmă.

„Acei oamenii care au organizat au avut de muncit acolo înainte de eveniment ca sa fie totul așa cum trebuie și acum sa fie acuzați pt niste gunoaie de oameni rușine”, a adăugat o femeie.

Organizatorii s-au scuzat pentru situația creată.

„Personal îmi cer scuze pt situația creată, nu cred că exista o soluție să nu se arunce “mizerie” pe jos, nu avem acel nivel de educație încă, în următoare zi după eveniment, nu, numai că a fost Duminică, s-a acumulat și oboseală, și, în apropiere de noi, un prieten comun al nostru (al organizatorilor), a organizat un astfel de eveniment, și a trebuit să onorăm cu prezența. Noi,”oamenii de la țară /munte” încă ne bucuram de astfel de evenimente, am crescut cu caii, cu vaci, cu ce se ține pe lângă o gospodărie, am consumat lapte, de vacă bineînțeles, și nu praf, am mâncat ouă de la găină, și nu kinder, am băut apă de prin fântână, izvoare, și nu din perete s.a.m.d, cui nu-i surâde ideea pentru ce sa organizat, sincer îmi pare rău,pt orice sa-r fi întâmplat, eu personal răspundeam, de acest lucru am fost conștient de la început. Am rezolvat problema, dar, îmi pare rău că, se află câte-o persoană, care în loc să te ajute, sau să-ți ofere un sfat, te judecă direct și fără nici o reținere. Nu-i frumos, e greu, și foarte complicat în zilele de azi să organizezi așa ceva, de aceea rog respectuos, acele persoane să se abțină să mă judece, nu am nevoie, eu am un singur judecător, și pe lângă asta sunt un om simplu, nu cu multă școală, dar cu bun simț și respect pentru semenii mei, și nu numai. Blocul de desen și, traiul din plic, nu mă impresionează”, a scris Steli Pașca, unul dintre organizatori.

Articol scris de Andreea Ilinca Jurablea, anul I, Jurnalism în cadrul FSPAC

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății vrea să DESFIINȚEZE Institutul de Urologie Cluj. Angajații au PROTESTAT!

Articolul precedentMinistrul Sănătății vrea să DESFIINȚEZE Institutul de Urologie Cluj. Angajații au PROTESTAT!
Articolul următorDescoperire arheologică la Cluj: Drum urban în pivnița palatului Status