Acasă FEATURED Ministrul Sănătății vrea să DESFIINȚEZE Institutul de Urologie Cluj. Angajații au PROTESTAT!

Ministrul Sănătății vrea să DESFIINȚEZE Institutul de Urologie Cluj. Angajații au PROTESTAT!

272
2
protest institut urologie cluj
Timp de lectura: 2 minute

Ministrul Sănătății vrea să desființeze Institutul de Urologie Cluj, acesta în schimb devenind o secție a Spitalului Județean de Urgență. Din acest motiv, în cursul zilei de joi, angajații instituției au protestat.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că este necesară reorganizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, sugerând să fie preluat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

”Considerăm oportună reorganizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj prin includerea în structura funcţională a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca sub forma unui centru de urologie şi transplant renal. Această includere va asigura pacienţilor accesul la serviciile de urologie şi de transplant renal, nu va însemna discontinuităţi în tratament. Demersurile pentru obţinerea reacreditării, cu tot cu modificarea formei de personalitate juridică pot să fie scurtate cât de mult posibil, dar pe lângă acest lucru vor aduce anumite avantaje administrative. De exemplu, posibilitatea de a utiliza la comun laboratorul de analize medicale, laboratorul de radiologie şi imagistică, laboratorul de anatomie-patologică”, a precizat Ioana Mihăilă.

Protest în fața Institutului de Urologie

Aproximativ 50 de angajați ai Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca au ieșit, luni, în fața instituției, pentru a protesta față de intenția ministrului Sănătății Ioana Mihăilă de a ”desființa” institutul.

“Semnalele noastre din ultima perioadă arată acest lucru, că se doreşte transformarea ICUTR în secţie a Spitalului Judeţean. (…) Mesajul nostru de final este următorul, adresat domnului prim-ministru Florin Cîţu şi liderilor coaliţiei de guvernare. Şi avem următoarele întrebări către domniile lor. Prima întrebare: se doreşte desfiinţarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Dacă da, atunci să ne asumăm cu toţii acest act. Dacă nu, atunci sunt dispuşi să se aşeze la masa negocierii şi să găsim cea mai bună formulă pentru finanţarea acestui institut?”, a declarat, potrivit Agerpres, fostul manager al ICUTR, Silviu Moga, care a demisionat din funcţie în urmă cu câteva zile.

Angajații nemulțumiți de faptul că singurul institut de transplant renal din Nord-Vestul României, riscă să fie desființat. Astfel, singura opțiune pentru bolnavi, ar mai rămâne institutul din București.

Articol scris de Andreea Ilinca Jurablea, anul I, Jurnalism în cadrul FSPAC

CITEȘTE ȘI:

Admitere UMF Cluj 2021: Desfășurarea concursul de admitere și ultimele medii la buget

Articolul precedentSurpriză inedită pentru un mecanic din Cluj: „Nu pornește jeep-ul”
Articolul următorDeșeuri lăsate cu nesimțire în urma expoziției de cai de la Călățele Pădure