Acasă FEATURED Donație record la Cluj: Un student a primit o casă în centrul...

Donație record la Cluj: Un student a primit o casă în centrul orașului de la bătrâna la care stă în chirie

786
0
Donatie record la Cluj
Donatie record la Cluj
Timp de lectura: 2 minute

Un tânăr student în ultimul an la o universitate din Cluj a trăit o surpriză incredibilă atunci când proprietara locuinței în care locuiește cu chirie a manifestat intenția de a-i dona casa.

„Salut, am o problemă, dacă se poate numi așa. Sunt student în ultimul an. În ultimii doi ani de zile am stat în chirie împreună cu prietena mea și 2 colegi într-o casă din cartierul Grigorescu, o casă modestă cu 3 camere, renovată la nivelul anilor 2005-2007. În 2021, când am găsit casa, era plină de mucegai și igrasie, așa că a trebuit să o văruim noi.

Ne-a convenit, având în vedere că chiria era mult sub prețul pieței. Proprietara este o bătrână de 87 de ani, care ne-a intrat la inimă, după cum ne-am dat seama săptămâna trecută.

Pe perioada iernii, dumneaei a stat internată în spital (nu știm exact ce probleme avea, ne spunea doar că o dor picioarele), noi mergând să-i ducem chiria lunar și câteva alimente și ce își mai dorea (de fiecare dată scăzând din prețul chiriei). Miercurea trecută, m-a sunat și m-a rugat să vin cât de poate de repede la ea la apartament, că vrea să vorbească ceva cu mine.

Inițial, m-am temut că nu mai poate să ne țină în chirie sau ne crește chiria, dar mi-a explicat că ea nu are pe nimeni pe lume și nu vrea să rămână casa Primăriei.

Am stat de vorbă cam 30 de minute, în care mi-a explicat cât de multe am făcut pentru ea și că vrea să merg cu ea la notar să trecem casa pe noi (are impresia că eu cu iubita mea suntem căsătoriți)”, a scris studentul pe Reddit.

Totul s-a complicat după ce au ajuns la notar.

O însoțesc complet șocat la notar, unde doamna notar ne lasă să așteptăm 30 de minute, dar când aude că e vorba despre un contract de donație, ne ia imediat :)). În momentul ăsta aflu o parte șocantă în care îi spune notaritei că toate proprietățile ei vrea să le treacă pe noi, mai exact un apartament pe strada de la KFC și casa în care stăm acum.

Notara m-a rugat să le las puțin singure și nu am mai asistat la discuție. Ulterior, mi-a spus că i-a cerut să se prezinte cu un document de la doctor că este conștientă și nu are probleme psihice. A rămas că se ocupă să aibă tot ce trebuie și mergem iar.

De atunci, nu a mai dat niciun semn și eu nu îndrăznesc să o sun pe subiectul ăsta. Pe data de 1 ar trebui să trec pe la ea să-i duc chiria.

Le: ce ar trebui sa stiu/fac?”, a mai scris studentul.

Articolul precedentComuna Pălatca va fi racordată în proporție de 100% la rețeaua de apă
Articolul următorSechestru pe casele lui Paszkany si Mureșan. Judecătorii clujeni le-au poprit și conturile. Exclusiv