Acasă Ultima Oră Educația din Florești primește 2 milioane de lei anul acesta

Educația din Florești primește 2 milioane de lei anul acesta

86
1
educația din florești

Educația din Florești are alocat un buget de peste 2 milioane de lei pentru acest an.

Primăria Florești aduce schimbări și renovări educației prin investiții care au un buget total de 2.184.800 lei. Principalele schimbări sunt de proiectare, construire și amenajare pentru creșe, școli gimnaziale și licee. Refacerea și restaurarea fațadei la clăirea Școlii Gimnaziale Luna de Sus, instalație paratrăsnet pentru Școala Luna de Sus, instalație desfumare Grădinița „Cetatea Fetei” și Amenajare curte creșă tot pentru aceasta. Amenajare curte Grădiniță „Ioan Rus”și sistem de climatizare de tip Duct la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai”, Florești.

Am alocat 2 milioane de lei pentru educația din Florești, o sumă destul de importantă. Vorbim aici despre studii de fezabilitate, proiectare și execuție pentru o nouă școală în Florești, pentru o nouă grădiniță. 

De asemenea, vorbim despre studii si proiectare pentru etajarea Școlii ”Gheorghe Șincai”. Se vor face studiile pentru o nouă creșă și amenajarea curții grădiniței din Cetatea Fetei”, a spus primarul Bogdan Pivariu în cadrul unei conferințe de presă.

Comuna Florești va aloca din bugetul pe 2021 bani spre investiții.

90 de milioane de lei sunt veniturile Primăriei Florești în 2021. Există și un credit care va fi redirecționat spre investiții.

38 de milioane de lei spre investiții și acel credit dacă nu vom găsi surse de finanțare din fonduri europene sau guvernamentale”, a explicat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Articol scris de Alexandru Daniel Turdean, Jurnalism, anul II, FSPAC

CITEȘTE ȘI:

Peste 3 milioane de lei pentru digitalizarea comunei Florești