Acasă Ultima Oră Emil Boc propune ca România să urmeze exemplul Italiei în lupta împotriva...

Emil Boc propune ca România să urmeze exemplul Italiei în lupta împotriva COVID-19

1074
1
emil boc despre pandemie
Timp de lectura: 2 minute

Pandemia de COVID-19 a adus după sine multe restricții și schimbarea acestora în funcție de gravitate, în toate țările lumii. Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit despre gestionarea situației în viitor.

„Fiecare regiune se adaptează după evoluția pandemiei. Uniunea Europeană se îndreaptă spre mai multe măsuri de relaxare și pentru susținerea recuperării economice ” a comunicat primarul Emil Boc.

În Germania, Angela Merkel și-a cerut scuze public pentru propunerea a 5 zile de lockdown de Paște: „A fost o greșeală, mi-am însușit-o” revenind la alte măsuri mai puțin dure.

Situația propusă de Danemarca vizează 6 din 7 partide politice care au căzut de comun acord pentru adoptarea unui set de de restricții care să scadă gradual până la începutul lunii iunie.

Peste ocean, în America, 4 iulie e data la care americanii aspiră ca întreaga populație să fie vaccinate pentru a-și putea relua activitatea.

Cu păstrarea unor măsuri de siguranță esențială, cu o vaccinare constantă, se urmărește preluarea acestor modele propuse de state member ale Uniunii Europene, astfel încât populația să poată fi vaccinate în proporție de 70% până la finalul verii.  

CITEȘTE ȘI:

Ce spune Emil Boc despre protestele care au avut loc în Cluj din cauza noilor restricții

Emil Boc propune ca România să urmeze exemplul Italiei în lupta împotriva COVID-19

Primarul Emil Boc propune un model adoptat asemănător celui propus de italieni : „Un program masiv de vaccinare disponibil 24/7 prin care vom putea atinge pragul critic pentru a putea lansa , din nou, economia.”

 Acesta este de părere că, deciziile nu trebuie prelungite, trebuie adoptate cât mai repede:

„ Trebuie să asigurăm încrederea europenilor, deziciile trebuie să fie prompte”.

 La momentul actual, planul României cu privire la aceste decizii este unul prompt și complex prin mecanismele de aprobare primate și datorită dezbaterii publice a acestuia.

„Suntem în TOP în Uniunea Europeana, este un merit al Guvernului României. Suntem pe primele locuri în Uniune în privința vaccinării însă departe de potențialul pe care l-am putea avea pentru această pandemie. Trebuie să dăm dovadă de empatie în fața oamenilor”, spune Primarul orașului Cluj-Napoca.

Articol scris de Ana-Maria Călugăr, studentă în anul I la Media Digitală, FSPAC

Articolul precedentCe spune Emil Boc despre protestele care au avut loc în Cluj din cauza noilor restricții
Articolul următorLipsa studenților afectează echilibrul local al Clujului