Frustrarea oamenilor este resimțită tot mai tare datorită lipsei de unitate egală. Statisticile arată că rata de infectare a celor care vin dinafara orașului pentru a lucra este mult mai mare decât a celor cu domiciliul stabilit în Cluj, spune primarul municipiului Cluj-Napoca.
Aceste noțiuni stabilesc pontajul pentru toate orașele mari, astfel încât să poată să fie asigurată unitatea egală de tratament și aceași măsură de testare a populației.
„Punem accent pe colaborarea cu cetățenii. Trebuie să ajungem la ei prin cultura civică, prin empatie, chiar dacă nu sunt de acord cu noi. Libertatea trebuie să fie garantată și celor ce se împotrivesc, asta e democrația”, a spus Emil Boc
Spitalele din orașul Cluj-Napoca prezintă au cea mai mare rată de vindecare. Cadrele medicale au găsit soluții și au colaborat pentru a preveni cazurile de terapie intensivă și deces. Ecosistemul medical și administrativ reduce impactul negative considerabil.
Din punct de vedere cultural, lipsa studenților afectează industria, afectează situația financiară a întreprinderilor printr-un studiu făcut la Universitatea Babeș Bolyai. Acesta demonstrează că din 40.000 de mii studenți înscriși la această universitate, doar 1.800 sunt în Cluj.
„Trebuie găsit un echilibru între restricții”
„Trebuie găsit echilibru între restricții, locuri de muncă și relaxare. În viața publică trebuie să ai capacitatea de a-l asculta pe celălalt, de a-l respecta și de a lua decizii de a uni, nu de a dezbina.”
Articol scris de Ana-Maria Călugăr, studentă în anul I la Media Digitală, FSPAC
CITEȘTE ȘI:
Ce spune Emil Boc despre protestele care au avut loc în Cluj din cauza noilor restricții