Acasă Eveniment Emoționant: Copil de doi ani, decorat în locul tatălui său, pompier ucis...

Emoționant: Copil de doi ani, decorat în locul tatălui său, pompier ucis în incendiile australiene

1248
0
Timp de lectura: < 1 minut

Un copilaș a primit unul dintre cele mai înalte onoruri din Australia în numele regretatului său tată, care a fost ucis în lupta împotriva incendiilor.

O înmormântare emoțională a avut loc pentru Geoffrey Keaton, în vârstă de 32 de ani, unul dintre cei trei pompieri voluntari uciși în incendiile devastatoare din ultimele săptămâni.

Fiul său, Harvey Keaton, în vârstă de aproape doi ani, a stat cu suzeta în gură în timp ce comisarul serviciului de pompieri a îngenuncheat în fața lui pentru a fixa o felicitare postumă pentru vitejie și serviciu pentru cămașa serviciilor de pompieri rurale (RFS).

În vârful sicriului domnului Keaton se afla o cană care arăta o imagine cu figuri ale tatălui și fiului și inscripția: „Tati te iubesc până la lună și înapoi!”

Zeci de pompieri au salutat și au format o gardă de onoare în timp ce sicriul pomierului decedat a fost condus într-un cimitir din Sydney.

Acesta și un coleg au murit luna trecută, când un copac ars a căzut pe calea camionului lor de pompieri. Un al treilea pompier a murit săptămâna aceasta în ceea ce a fost descris de autorități drept „tornada de incendiu”.

La ceremonii a participat și premierul australian Scott Morrison.

Articolul precedentMobilizare generală la Ciurila pentru salvarea a două lebede înțepenite pe lacul Filea. FOTO
Articolul următorCățel blocat în apele înghețate ale Someșului, salvat de pompieri