Acasă Eveniment Mobilizare generală la Ciurila pentru salvarea a două lebede înțepenite pe lacul...

Mobilizare generală la Ciurila pentru salvarea a două lebede înțepenite pe lacul Filea. FOTO

1092
0
Timp de lectura: < 1 minut

Un echipaj de pompieri cu barcă din Turda, viceprimarul din Ciurila, proprietarul lacului Filea și localnici s-au mobilizat pentru a salva două lebede ce păreau prinse în gheață, căci stăteau nemișcate de ore bune. Când au reușit cu greu pompierii să se apropie de ele, lebedele s-au ridicat și apoi și-au luat zborul.

Mai mulți oameni care au trecut pe drumul județean din apropierea lacului Filea din comuna Ciurila au sunat la 112 pentru a anunța că două lebede sunt prinse în gheața de pe lac. Un echipaj de pompieri cu barcă au venit din Turda. După ce au văzut că lacul este înghțat, au dat jos motorul de la barcă și au încercat să spargă gheața pentru a putea înainta cu barca. Numai că gheața era destul de groasă, astfel că doi pompieri au mers pe lângă barcă pe gheață și au împins-o.

Potrivit clujust.ro, de barcă a fost legată o funie de care a ținut viceprimarul din Ciurila, Vasile Morea. La operațiunea de salvare a participat și proprietarul lacului, Cornel Revnic. 

Surpriza s-a produs când pompierii s-au apropiat de cele două lebede. Acesta au hotărât să se ridice în picioare și să meargă pe gheață. După câteva momente și-au luat zborul.

Articolul precedentBilanțul petardelor de Revelion: Zeci de incendii și persoane rănite, doar în ultimele 48 de ore
Articolul următorEmoționant: Copil de doi ani, decorat în locul tatălui său, pompier ucis în incendiile australiene