Acasă FEATURED Ești de acord? Defăimarea drapelului României sau a imnului național va fi...

Ești de acord? Defăimarea drapelului României sau a imnului național va fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare- Aprobat de Senat

562
0
Timp de lectura: < 1 minut

Senatorii și-au făcut timp în pandemie să se ocupe de Defăimarea drapelului României sau a imnului național. Pedeapsa aprobată este de închisoarea între 6 luni și 3 ani.

În favoarea inițiativei au votat senatorii PSD și PNL, iar împotrivă cei de la USR și UDMR, anunță g4media.ro

Potrivit proiectului:
”Profanarea drapelului României, intonarea imnului național al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege, cu intenția de a defăima drapelul României sau imnul național al României, precum și orice altă manifestare publică săvârșită cu aceeași intenție, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Semnatarul inițiativei, deputatul PMP Marius Pașcan, a susținut că proiectul vine în contextul în care fiecare stat membru al Uniunii Europene duce o politică de câștigare a respectului, inclusiv prin instrumentul legislativ, el dând exemplu în acest sens, Germania, țară despre care a spus că sancționează penal orice manifestări împotriva simbolurilor naționale.

”În epoca globalizării, considerăm că simbolurile naționale trebuie apărate de lege în mod concret și eficace”, a precizat Pașcan.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

Articolul precedentScene BARBARE între nişte copii români. Fetiţă bătută şi scuipată ziua în amiaza mare
Articolul următorVIDEO. Urmărire în trafic cu 30 de focuri de armă, la Iași. Șoferul s-a oprit într-un stâlp