Acasă FEATURED VIDEO. Urmărire în trafic cu 30 de focuri de armă, la Iași....

VIDEO. Urmărire în trafic cu 30 de focuri de armă, la Iași. Șoferul s-a oprit într-un stâlp

491
0
Timp de lectura: 2 minute

O urmărire periculoasă în trafic s-a petrecut la Iaşi, unde s-au tras 30 de focuri de armă pentru a opri un şofer vitezoman, care a refuzat să coboare din autoturism în urma unui control de rutină. În cele din urmă bărbatul s-a oprit într-un stâlp. 

Şoferul a atras atenţia unui echipaj de poliţie aflat în misiune pentru că staţiona la ora 3:00 noaptea, pe un bulevard din Iaşi, cu avariile autoturismului pornite. Agenţii au mers la el pentru a vedea dacă totul este în regulă şi au constatat că e foarte agitat. I-au cerut să coboare din maşină, însă bărbatul a preferat să plece şi din acel moment a început o urmărire periculoasă pe străzile oraşului.

Goană de 7 kilometrui cu polițiștii pe urme

Poliţiştii au cerut întăriri. Pe drum li s-au alăturat alte cinci echipaje, inclusiv de la Jandarmerie. S-au tras aproximativ 30 de focuri de armă.

Aproape 7 kilometri a gonit şoferul cu poliţiştii pe urmele lui.

Urmărirea s-a încheiat în momentul în care şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp. Bărbatul a vrut să îşi abandoneze în acel moment maşina şi să fugă, însă poliţiştii au reuşit să-l prindă. 

Comportamentul bărbatului, o enigmă

„Poliţia a adus în Urgenţe un bărbat de 33 de ani dintr-un accident rutier. Acesta prezenta mai multe contuzii şi plăgi, o contuzie de umăr drept, o contuzie posibil împuşcată la nivelul umărului stâng, fără retenţie de corp străin, mai multe contuzii faciale”, a declarat dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Nu a avut nevoie de internare însă. Testele realizate imediat după accident arată faptul că şoferul nu consumase băuturi alcoolice. Rămâne însă de văzut dacă poate fi vorba de consum de stupefiante, încă se aşteaptă rezultatele analizelor. Gestul lui pare, deocamdată, inexplicabil.

„Înţeleg că declarase că este urmărit, după care a plecat în trombă. Dacă s-a speriat, dacă era cu adevărat umărit, dacă era vorba doar de o ideaţie de urmărire, pe o bază delirantă, psihotică, sunt mai multe linii de urmat”, a arătat psihiatrul Ovidiu Alexinschi de la Instiutul Socola.

Pe durata urmăririi, bărbatul a tamponat o maşină de poliţie şi l-a rănit uşor pe unul dintre agenţi. S-a deschis un dosar penal pentru ultraj, dosar care a fost preluat de Parchetul Militar, având în vedere că inclusiv unul dintre jandarmii care se afla pe urmele şoferului fugar a tras focuri de armă.

Articolul precedentEști de acord? Defăimarea drapelului României sau a imnului național va fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare- Aprobat de Senat
Articolul următorUn italian a lăsat moștenire unor românce peste un milion de euro