Acasă Diaspora Un italian a lăsat moștenire unor românce peste un milion de euro

Un italian a lăsat moștenire unor românce peste un milion de euro

1480
2
Timp de lectura: 2 minute

Un italian în vârstă de 66 de ani, care s-a stins în luna martie, a decis să lase peste un milion de euro moștenire unor românce, două la număr, pentru faptul că acestea au avut grijă de el în ultimii săi ani de viață, potrivit adevarul.ro.

Bărbatul nu a uitat că a fost îngrijit de cele două femei, iar în urmă cu doi ani a chemat un notar, căruia i-au cerut să le treacă în testamentul său, relatează Il Resto del Carlino. Pe lângă bani, italianul le-a lăsat celor două femei şi un apartament, în localitatea Jesi. Bărbatul nu avea fraţi sau copii şi nu fusese căsătorit. Numai că, la aflarea veştii morţii sale, patru verişoare au considerat că ele ar trebui să primească banii şi s-au adresat instanţei. Cazul a ajuns la Tribunalul Ancona, iar avocatul italiencelor, Luigi Fiori, susţine că la mijloc ar fi o înşelătorie şi că proprietarul nu ar fi fost în deplinătatea facultăţilor mentale atunci când a decis să le lase averea sa româncelor.

Dispută în instanţă

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăţilor mintale şi nu avea capacitatea să înţeleagă ce a semnat”, susţine Fiori. În replică, avocatul româncelor, Gabriele Galeazzi, spune că testamentul este legal, mai ales că a fost semnat de un notar, fapt ce ar demonstra că bărbatul era conştient atunci când şi-a întocmit testamentul.  

„Testamentul este semnat de un notar şi este pe deplin legitim. Suntem pregătiţi să demonstrăm asta cu documente”, a declarat avocatul româncelor.   

Magistraţii Tribunalului din Ancona au acceptat contestaţia depusă de avocatul verişoarelor italianului şi au impus sechestru pe averea lăsată de acesta până când se va stabili cine sunt beneficiarii de drept ai moştenirii.

Între timp, Il Resto del Carlino scrie că avocatul româncelor a depus la rândul său o contestaţie, judecată la Curtea de Apel Ancona. Aici, judecătorii au decis să confirme decizia colegilor de la Tribunalul Ancona, astfel că averea rămâne sub sechestru până când se va lua o decizie finală, la sfârşitul acestui an.

Articolul precedentVIDEO. Urmărire în trafic cu 30 de focuri de armă, la Iași. Șoferul s-a oprit într-un stâlp
Articolul următorDoliu în familia ui Florin Salam. Fratele artistului a decedat, după ce s-a infectat cu COVID -19