Acasă FEATURED Exmatriculată pe nedrept, o tânără a învins în instanță Școala de Agenți...

Exmatriculată pe nedrept, o tânără a învins în instanță Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

220
0
Cum a învins Anamaria Buș sistemul
Cum a învins Anamaria Buș sistemul
Timp de lectura: 2 minute

Anamaria Buș, o tânără din județul Alba a depus jurământul pentru a deveni polițistă, după ce a învins sistemul care a încercat să o elimine din cauza unei boli.

Tânăra a depus jurământul pentru a deveni polițistă, în 7 aprilie 2023. Ea a reușit să ajungă polițistă în ciuda faptului că fusese exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. Tânăra fusese admisă în promoția 2018, dar din cauza unei boli la plămâni, a fost exmatriculată în anul 2019, scrie adevarul.ro.

Tânăra care a învins în instanță Școala de Poliție din Cluj Napoca a devenit polițistă. Fusese exmatriculată pe motiv de boală 1

Conducerea Școlii de Poliție din Cluj-Napoca a cerut avizul comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj, de unde a venit răspunsul că Anamaria nu este aptă medical pentru a continua cursurile. A fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde a urmat un tratament și în final s-a vindecat.

Deși medicii de la Aiud au declarat-o pe Anamaria vindecată, cei de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca nu au mai vrut să o reîncadreze ca elev. În 2020, tânăra a dat instituția în judecată și a avut câștig de cauză. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Alba, instituție care i-a dat dreptate tinerei și a obligat instituția școlară să îi reevalueze situația medicală.

„Anulează în parte Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019. Înlătură din Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019 menţiunea «îi încetează calitatea de elev», menţiune ce urmează a fi înlocuită cu «i se suspendă calitatea de elev până la o nouă reverificare a situaţiei medicale».

Dispune reîncadrarea reclamantei în calitatea de elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca în vederea reluării studiilor doar în situaţia în care, urmare a reverificării situaţiei medicale a acesteia, se constată îndeplinirea baremului medical de către reclamantă.

Reverificarea situaţiei medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, iar reîncadrarea reclamantei, în situaţia în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoţiei pentru care s-a organizat respectivul concurs”, a decis magistratul de la Tribunalul Alba.

Ulterior, Anamaria Buș a fost reîncadrată în Școala de Poliție, iar în 2023 a finalizat studiile și a depus jurământul, devenind, astfel, polițistă cu acte în regulă.

Articolul precedentClujean batjocorit de Dacia Service, după ce a cumpărat un cârlig: Nici nu-mi mai răspund la telefon
Articolul următorȘoferul SMURD care a ucis un copil pe trecere, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare