Acasă FEATURED Șoferul SMURD care a ucis un copil pe trecere, condamnat la 2...

Șoferul SMURD care a ucis un copil pe trecere, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

567
0
SMURD
SMURD
Timp de lectura: 2 minute

Șoferul SMURD Cluj, care în 2018, a lovit un băiat surdo-mut pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, a fost condamnat cu suspendare.

Tribunalul Militar Cluj a dispus în 4 aprilie condamnarea șoferului la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, suspendată sub supraveghere pentru doi ani. Familia copilului a primit daune morale de 145.000 de euro de la asigurător, în condițiile în care la proces ceruse daune de 550.000.  Decizia nu este definitivă, scrie Actual de Cluj.

Accidentul s-a produs în 25 martie 2018. Șoferul a ieșit cu autospeciala din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de pe B-dul 21 Decembrie 1989, a virat stânga pentru a merge la Aeroportul Cluj, unde trebuia să preia un caz medical. 

A ajuns la prima trecere de pietoni de lângă Inspectorat și a trecut, deși avea roșu și ar fi trebuit să dea prioritate. Autospeciala avea semnalele acustice şi luminoase pornite și l-a lovit pe băiatul de 14 ani, surdo-mut, care traversa regulamentar pe verde. 

Acesta se afla în învoire de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz și a traversat în fugă trecerea de pietoni.

Ce spuneau reprezentanții ISU în 2018

Conform reprezentanților ISU Cluj, echipajul SMURD se afla în misiune pentru a prelua un nou-născut sosit cu elicopterul pe aeroportul din Cluj.

Trecem prin momente dificile datorate pierderii unei vieți omenești, care o regretăm profund, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a produs pe timpul deplasării la o intervenție menite să salveze vieți

Scopul echipelor SMURD este de a răspunde prompt solicitărilor, iar cine a avut vreodată nevoie de ambulanță a simțit ce înseamnă fiecare secundă de așteptare

Echipajul neonatal SMURD a acostat un adolescent în vârstă de 14 ani pe timpul deplasării ambulanței pentru a prelua un nou-născut sosit cu elicopterul pe aeroportul din Municipiul Cluj Napoca. Aceasta era deservită de un șofer al ISU Cluj și încadrată cu personal medical din cadrul secției de neonatologie.

Ambulanța a rămas pe loc, iar medicul și asistenta de pe ambulanță au acordat primul ajutor și au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean

O altă ambulanță SMURD a preluat ulterior echipajului medical specializat în neonatologie și s-au deplasat pentru a lua în primire nou-născutul de la aeroport

O anchetă legată de acest caz, a Inspectoratului de Poliție Județean, este în desfășurare”, anunțau atunci cei de la ISU Cluj.

Articolul precedentExmatriculată pe nedrept, o tânără a învins în instanță Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca
Articolul următorWizz Air pune la bătaie oferte de neratate de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj