Acasă Administrație Fostul cameraman al lui Boc a intrat în afaceri imobiliare și construiește...

Fostul cameraman al lui Boc a intrat în afaceri imobiliare și construiește pe locul unei case fantomă

726
0
Fostul cameraman al primarului Boc a intrat in afaceri imobiliare
Fostul cameraman al primarului Boc a intrat in afaceri imobiliare
Timp de lectura: 4 minute

O companie numită Digger Contractors SRL, deținută de Liviu Călin Borodi și Ovidiu Daniel Moldovan, cunoscut sub numele de Didu și fost cameraman al primarului Emil Boc, este implicată în construirea unui duplex pe strada Nicolae Draganu nr. 12.

Acest duplex este ridicat în locul unei case care a fost construită fără autorizație de construire și care nu este înregistrată oficial.

Potrivit informațiilor din extrasul de Carte Funciară, terenul pe care va fi construit imobilul aparține lui Cristina Meda Gâlgău, fost asistent registrator principal în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj, și soțului său, Adrian Gâlgău.

Societatea Digger Contractors SRL a încheiat, la data de 9 iunie 2022, un contract de asociere în participațiune cu soții Gâlgău pentru edificarea unui duplex pe strada Nicolae Drăganu nr.12 din Cluj-Napoca. În urma acestui fapt, firma patronată de fostul cameraman al primarului Emil Boc a primit calitatea de asociat administrator iar Cristina Meda și Adrian Gâlgău au calitatea asociați participanți. Digger Contractors SRL a obținut un drept de superficie asupra terenului și a demarat procedurile de autorizare pentru ridicarea imobilului, arată Gazeta de Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a emis, la data de 9 noiembrie 2022, autorizația de construire nr, 1068/2022 pentru ridicarea unei locuințe semicolective cu un regim de înălțime S+P+E+Er, pe strada Nicolae Drăganu nr. 12. Beneficiarii autorizației sunt firma Digger Contractors SRL și soții Gâlgău, iar investiția de bază se ridică la suma de  487.276 de lei. 

Didu a demolat casa ilegală ca să ridice un duplex în loc

Cu numai câteva luni înainte de emiterea autorizației de construire, soții Gâlgău și firma lui Ovidiu Daniel Moldovan au început să pregătească terenul pe care urma să fie ridicat duplexul. Aceștia au fost nevoiți să demoleze casa construită ilegal pentru a-i face loc noului proiect imobiliar. Lucrările de desființare au fost făcute fără nicio aprobare din partea municipalității, deoarece locuința nu figura în actele oficiale și nimeni nu-și dorea să scoată la iveală acest aspect.

Contactat de reporterii sursei citate, fostul camerman al primarului, Ovidiu Daniel Moldovan, a declarat că acea casă era de fapt o anexă și nu a fost locuită niciodată. 

Casa construită ilegal, despre care Ovidiu Daniel Moldovan spune că a fost doar o anexă

„Terenul a fost liber de sarcini. Nu a existat nicio casă pe acel teren. Era o anexă fără acte, fără autorizație. Nu era casă. Se poate să fi arătat ca o casă, dar era o anexă și nu locuia nimeni acolo.”, a declarat Ovidiu Daniel Moldovan pentru Gazeta de Cluj. 

Întrebat dacă a solicitat o autorizație de desființare pentru demolarea imobilului, patronul Digger Contractors SRL ne-a comunicat că nu avea nevoie de niciun act din partea Primăriei Cluj-Napoca, deoarece „anexa” nu era înscrisă în Cartea Funciară. 

„Atâta vreme cât nu era nimic înscris în Cartea Funciară, nu aveam nevoie de autorizație de desființare. Nu era nimic acolo. Era doar o construcție neautorizată. Dacă din punct de vedere legal nu exista nimic pe acel teren, cum aș fi putut eu să cer o autorizație de demolare.”, a susținut fostul cameraman al primarului.

Potrivit imaginilor disponibile pe Google Maps, „anexa” despre care vorbește Ovidiu Daniel Moldovan, pare a fi o casă în toată regula. 

Casa ilegală situată în ograda unei foste angajate a OCPI Cluj

Este extrem de interesant cum „anexa” se afla exact în ograda fostei angajate a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj, Cristina Meda Gâlgău, și nu a fost făcută nicio sesizare privind legalitatea construcției de-a lungul timpului. 

Singura problemă sesizată de vecini care a ajuns chiar și pe masa judecătorilor clujenii face referire la duplexul pe care Digger Contractors SRL îl ridică pe strada Nicolae Drăganu la  nr. 12 A. Imobilul se află în spatele terenului pe care a fost construită ilegal casa despre care Didu susține că era numai o anexă.  Printre reclamanți se numără avocata Bianca Denisa Racolța și judecătorul Axente Irinel Andrei de la Curtea de Apel Cluj. 

Aceștia au susținut în instanță că proiectul nu respectă regimul de înălțime pentru zona în care se găsește construcția, că este posibil ca proiectul să nu păstreze procentul minim de spațiu verde impuls de reglementările urbanistice, că etajul retras nu respectă regulile obligatorii în sensul că suprafața sa este mai mare de 60% din suprafața etajului 1 și nu este retras cu minim 1.80 m pe toate laturile, că lipsește un studiu de însorire, că nu se respectă necesarul de parcaje, că din analiza volumetriei imobilului rezultă că se depășește volumetria specifică imobilelor din zonă, însă au renunțat la judecată, după ce instanța le-a respins cererea. 

Duplexul care a dat naștere unor controverse în rândul vecinilor are la bază o autorizație de construire emisă în anul 2006 care face referire la o casă cu două apartamente. Digger Contractors SRL a cumpărat terenul pe care urma să se ridice imobilul autorizat în anul 2006, iar în anul 2022, primit o autorizație din partea Primăriei Cluj-Napoca pentru continuarea lucrărilor fără modificarea temei autorizate. După câteva luni a solicitat și a primit o autorizație pentru modificarea proiectului autorizat. Modificări propuse fac referire la  extinderea imobilului, modificări interioare, modificare goluri pe fațade, amenajări exterioare. Pentru realizarea proiectului, investiția de bază se ridică la suma de 1.038.567 de lei

Ovidiu Daniel Moldovan susține că lucrările de construcție au fost începute în anul 2006 de către vechii proprietari, dar au rămas abandonate după ce aceștia au plecat în Australia. 

„Acolo a fost o altă autorizație pentru un duplex. Lucrările au fost începute în anul 2006, au început să sape, dar omul a plecat în Australia și nu a mai făcut nimic. Totul este în regulă. Am fost dați în judecată de către un judecător de la Curtea de Apel Cluj și de către o doamnă avocată, dar până la urmă și-au dat și ei seama despre ce este vorba acolo și au renunțat la judecată.”, a afirmat patronul Digger Contractors SRL.

Reporterii Gazeta de Cluj s-au deplasat pe strada Nicolae Drăganu la nr. 12 și 12 A pentru a vedea cum evoluează lucrările și dacă au fost afișate panourile de identificare a investiției. Pentru construcția de la nr. 12 nu era afișat niciun panou, iar pentru investiția de la nr. 12 A, panoul era afișat pe peretele unei ghene de gunoi, printre bălării. 

Articolul precedentComplexul Beliș-Fântanele a intrat OFICIAL sub brandul HILTON
Articolul următorFacerea de bine..: Un patron din Cluj a ajutat un om fără adăpost, doar ca apoi să fie nevoit să cheme poliția