Acasă Administrație Guvernul taie din sporuri, Boc crește salariile directorilor din primărie

Guvernul taie din sporuri, Boc crește salariile directorilor din primărie

71
0
Boc creste salariile directorilor din primarie
Boc creste salariile directorilor din primarie
Timp de lectura: 2 minute

Conducerea primăriei Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc, este acuzată de către USR Cluj că mărește sporurile unor anumite categorii de angajați, în ciuda contextului și efortului bugetar la care Guvernul face referire în ultumul timp.

”După ce a lăudat OUG-ul Guvernului Ciolacu PNL privind disciplina financiară la nivel local, numind-o răul cel mai mic pentru România, Emil Boc și majoritatea PNL-PSD-UDMR au eliminat efectele majorând salariile de bază ale conducerii din Primăria Cluj-Napoca.

OUG-ul lăudat de Emil Boc elimină sporurile pentru funcțiile de conducere la nivel local, în numele disciplinei financiare. Ca să compenseze această pierdere la venituri, Emil Boc a majorat salariile funcțiilor de conducere cu un coeficient acoperitor”, arată reprezentanții USR Cluj.

USR s-a opus în ședința Consiliului Local acestei găselnițe a lui Emil Boc care păcălește, practic, OUG-ul dat de Guvernul din care face parte și partidul primarului de Cluj-Napoca.

Adriana Cristian, consilieră locală USR, i-a atras atenția primarului Emil Boc că majorarea salariilor de bază este o măsură imorală:

”Domnule Boc, ”dacă e să fim corecți cu România”, așa cum spuneați la începutul ședinței, haideți să spunem adevărul – azi creați o nouă categorie de speciali prin această hotărâre prin care anulați efectele deciziei guvernului de a limita beneficiile acordate celor cu funcții de conducere, prin introducerea lor în salariul de bază. Cum e corect față de ceilalți cetățeni care vor fi afectați de măsurile impuse de guvernul dumneavoastră, de Guvernul PNL-PSD?

Nu noi USR vrem să tăiem din veniturile angajaților, ci guvernul dumneavoastră PNL-PSD a decis asta. Și nu am văzut să vă opuneți în interiorul PNL sau al Coaliției, nici din poziția de membru PNL, nici din poziția de președinte AMR. Din contră, ne-ați spus azi că este răul cel mai mic, că e nevoie de o disciplină financiară.

Prin măsurile promovate de colegul dvs de partid din guvern, le vor scădea veniturile sutelor de mii de români, inclusiv zecilor de mii de IT-iști din Cluj, iar lor nu le va crește nimeni, din bani publici, salariile, pentru a compensa măsurile guvernului PNL-PSD”, a arătat în ședința CL, Adriana Cristian, potrivit Stiri de Cluj.

Articolul precedentRețea de traficanți de droguri tunisieni, destructurată la Timișoara. Vindeau de toate
Articolul următorȘi cu banii luați, și cu buzele umflate: Un clujean a fost șefuit deprostituata pe care o angajase