Acasă FEATURED Inundații Cluj: 3,6 milioane de lei de la Guvern pentru refacerea drumurilor...

Inundații Cluj: 3,6 milioane de lei de la Guvern pentru refacerea drumurilor afectate de inundații

76
0
Inundatii Cluj
Inundatii Cluj
Timp de lectura: < 1 minut

Guvernul va aloca peste 3,6 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri județene din Cluj, afectate de recentele indundații.

Inundatii Cluj: Consiliul Județean Cluj anunță faptul că va demara refacerea a două sectoare de drum județean, grav afectate de fenomenele meteorologice de la sfârșitul săptămânii trecute. În acest scop, forul administrativ județean va folosi suma de 3.661.000 lei aprobată de Guvern, banii fiind alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

Este vorba, astfel, de drumul județean 161C, respectiv sectorul situat în localitatea Corneni, comuna Aluniș, între km 13+000 și km 13+960, unde se impun realizarea unei consolidări cu zid de sprijin precum și lucrări de refacere a sistemului rutier.

De asemenea, în urma ploilor torențiale care au afectat zona de munte a județului Cluj, drumul județean 107R, mai exact sectorul cuprins între Pârtia Buscat și unitatea militară de pe Muntele Mare, a suferit multiple degradări. În acest context, pe un sector în lungime de 11,3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 47+350 și 58+650, Consiliul Județean va interveni în regim de urgență pentru refacerea sistemului rutier.

Lucrările de refacere a celor două drumuri județene vor debuta în perioada imediat următoare, după încheierea contractelor de execuție cu firmele contractoare.

Articolul precedentAdmitere UBB: Aproape 21.000 de candidați în 2021. Dreptul și informatica, cele mai căutate
Articolul următorBătaie de joc la Turda: Prețul unui metru cub de apă, peste cel al benzinei