Acasă Politică Kelemen Hunor vrea redeschiderea scolilor in ianuarie. “Macar scoala primara, dar eu...

Kelemen Hunor vrea redeschiderea scolilor in ianuarie. “Macar scoala primara, dar eu as prefera pana la clasa a opta”

131
0
kelemen-hunor-vrea-redeschiderea-scolilor-in-ianuarie.-“macar-scoala-primara,-dar-eu-as-prefera-pana-la-clasa-a-opta”
Timp de lectura: 2 minute

UDMR vrea revenirea copiilor la scoala de la inceputul anului viitor. Kelemen Hunor spune ca va incerca sa isi convinga colegii de coalitie ca este nevoie ca elevii de scoala primara sa revina in banci.“Eu in continuare sustin – si probabil ca vor urma aceste discutii dupa investirea guvernului – vom sustine deschiderea scolii, macar scoala primara, pana la clasa a patra, dar eu as prefera pana la clasa a opta, sa avem posibilitatea in ianuarie sa redeschidem scolile”, a spus Kelemen Hunor, presedintele UDMR, citat de Digi 24.

“Eu voi sustine si voi argumenta pentru o astfel de decizie, dar deocamdata nu am discutat cand si in ce conditii, dar cred ca nu putem pierde un an scolar, mai ales cand e vorba de copii mici, de scoala primara, fiindca nu se poate fara contact permanent direct cu pedagogi, cu invatatori”, a adaugat el.

Ce spun expertii

Scolile s-ar putea redeschide in siguranta in luna aprilie, daca persoanele din categoriile vulnerabile si cadrele didactice aleg sa se vaccineze, a declarat, saptamana trecuta, medicul Valeriu Gheorghita.

“In faza a doua de vaccinare intra profesorii si populatia in varsta. Asta inseamna ca am putea redeschide scoala in siguranta la sfarsitul lui martie – inceputul lui aprilie cand incepem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile si pentru persoanele care deservesc activitati esentiale”, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

El a subliniat ca in cazul copiilor nu s-a pus problema severitatii bolii, ci ca acestia se pot infecta, pot sa fie asimptomatici si sa transmita altor persoane acest virus.

Gheorghita a adaugat ca la scoala, activitatea este foarte bine organizata, cel putin pentru copiii mici, si ca riscul de expunere a acestora in timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activitatile din afara scolii – transport in comun, parc sau alte activitati.

Citeste si: Cand ar putea fi redeschise scolile. Anuntul facut de seful Campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita


Articolul precedentToate bisericile si manastirile ortodoxe vor oficia slujbe de pomenire a eroilor Revolutiei din 1989
Articolul următorCe trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi bijuterii din aur