Acasă Economie La Vărzărie, unul dintre cele mai cunoscute localuri clujene, riscă să dispară....

La Vărzărie, unul dintre cele mai cunoscute localuri clujene, riscă să dispară. Cristian Țone: Să mai veniți pe la noi!

196
3
Restaurant la Varzarie Cluj
Restaurant la Varzarie Cluj

La Vărzărie este unul dintre cele mai recunoscute localuri din Cluj Napoca. Acesta trezește sentimente nostalgice în mare parte din clujeni, tineri sau bătrâni.

Din păcate, pandemia de coronavirus a afectat și acest local.

La Vărzărie, unul dintre cele mai cunoscute localuri clujene, riscă să dispară

Cristian Țone s-a plâns pe Facebook de situație.

„După o lungă perioadă de timp în care n-am mai fost pe la Vărzărie, astăzi am mers iarăși pe-acolo pentru a-mi comanda la pachet. Mi-am luat felul meu de mâncare favorit, varza a la Cluj. La plecare doamna care m-a servit, mi-a zis:

– Să mai veniți pe la noi!

La Vărzărie

În acel moment mi-am readus aminte cât de greu o duc restaurantele în această perioadă. Cele mai multe dintre ele vor intra în faliment în viitorul apropiat.

La Vărzărie nu este un restaurant oarecare din Cluj. Face parte din imaginea Clujului. Este locul în care au intrat foarte mulți oameni iar prețurile sunt cele mai mici. Ar fi păcat să dispară.

Nu am fost plătit de Vărzărie pentru a scrie acest articol. Dar de ce credeți că fac asta?

Pur și simplu o fac pentru ca voi cei care locuiți în Cluj, să mergeți pe-acolo. Din când în când și să cumpărați câte ceva. Mergeți pentru ca restaurantul să nu intre în faliment. Mergeți pentru a susține economia locală.

Trebuie ca 10% din clujeni să meargă o dată pe lună la Vărzărie și să comande în valoare de 25 lei. Atunci într-o lună de zile, restaurantul ar încasa suma totală de 811400 ron.”, arată clujcapitala.ro

Este o experiență inedită, n-o poți găsi în altă parte. Feluri de mâncare recomandate: varză a la Cluj, supă de varză (Lucscocs – numele unguresc). De asemenea varză roșie, compot cu șuncă afumată. De asemenea, există un desert excelent: vargabeles (tăiței, brânză și budincă de vanilie). Dacă sunteți vegetarină puteți cere fidea (tagliatelle) cu varză.