Acasă Administrație Magistrații arădeni refuză să judece: Cauze amânate în semn de solidaritate

Magistrații arădeni refuză să judece: Cauze amânate în semn de solidaritate

134
0
Timp de lectura: 2 minute

Judecătorii din Arad au luat o decizie radicală în semn de protest față de tergiversarea Guvernului privind plata salariilor integrale conform hotărârilor judecătorești. Începând cu data de 15 decembrie, aceștia vor amâna toate cauzele aflate pe rolul Tribunalului și Judecătoriei Arad. Motivul principal al protestului îl reprezintă întârzierea în efectuarea plăților restante a diferenței de salariu și tergiversarea acțiunilor Guvernului în această direcție.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunal și cea a Judecătoriei Arad s-au reunit joi în ședință, stabilind împreună această măsură de protest. Cu toate acestea, magistrații vor continua să judece doar cauzele care nu suferă amânare, asigurând astfel buna funcționare a sistemului de justiție.

În ceea ce privește materia civilă, judecătorii vor acorda prioritate cauzelor referitoare la suspendarea executării provizorii, măsurile de protecție a minorilor conform Legii nr. 27/2004, măsurile asigurătorii, suspendarea provizorie a executării silite, ordonanța președințială, asigurarea dovezilor, tutela/curatela, ordinul de protecție, suspendarea executării actelor administrative, cererile privind insolvența persoanei juridice, conflictele de competență și incidentele procedurale în cauzele urgente.

În domeniul penal, vor fi judecate prioritizat cauzele privind amânarea sau întreruperea executării pedepsei, liberarea condiționată, schimbările privind măsura educativă a internării într-un centru educativ sau de detenție, contestațiile împotriva încheierilor judecătorului de supraveghere a privării de libertate, contestații la executare, cereri privind schimbări în executarea hotărârilor, înlăturarea sau modificarea pedepsei, menținerea, înlocuirea sau încetarea măsurilor de siguranță cu caracter medical și cauzele privind măsurile preventive sau infracțiuni în privința cărora urmează să se împlinească termenul de prescripție a răspunderii penale.

Protestul judecătorilor se anunță a fi de durată nedeterminată, iar aceștia transmit un mesaj de susținere pentru grefieri, care sunt și ei implicați într-un protest, precum și solidaritate pentru greva foamei inițiată de angajații Serviciului de Probațiune. Prin această acțiune, magistrații din Arad doresc să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă sistemul judiciar și să atragă atenția asupra necesității rezolvării rapide a situației salariale.

Articolul precedentDați afară înainte de Sărbători: Situație dramatică la Câmpia Turzii, acolo unde aproape 300 de muncitori au fost concediați
Articolul următorCondamnare aspră pentru un șofer sibian: Doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru conducere fără permis și dare de mită