Acasă FEATURED Condamnare aspră pentru un șofer sibian: Doi ani și opt luni de...

Condamnare aspră pentru un șofer sibian: Doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru conducere fără permis și dare de mită

197
0
Timp de lectura: 2 minute

Un bărbat din județul Sibiu a fost condamnat săptămâna trecută la o pedeapsă severă de doi ani și opt luni de închisoare cu executare de către Tribunalul Sibiu. Motivul condamnării a fost faptul că individul a fost prins la volan fără a deține permis de conducere, iar ulterior a încercat să ofere o mită în valoare de 1.000 de euro unui polițist pentru a renunța la dosarul penal.

Evenimentele au avut loc în vara anului 2022, când polițiștii postului de poliție rurală din comuna Marpod l-au oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism. Acesta nu deținea permis de conducere, iar în încercarea de a evita consecințele legale, a încercat să ofere mită unui polițist, sugerând că are disponibili și bani pentru acest scop.

În zilele ce au urmat, prietenul șoferului a contactat polițistul pentru a relua discuțiile despre mită. Cu toate acestea, polițistul a informat că va fi contactat atunci când va avea o calitate în dosarul penal demarat. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sibiu și a ajuns în faza audierilor în luna mai 2023, sub supravegherea unui procuror.

În timpul audierilor, inculpatul a încercat să ofere o sumă de 1.000 de euro polițistului pentru a „răpi dosarul”. Această încercare de dare de mită a complicat situația bărbatului, care a fost acum cercetat și pentru această infracțiune.

La 10 august 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea bărbatului în vârstă de 29 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Acesta a remis suma de 1.000 de euro cu titlu de mită unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Marpod.

În ciuda recunoașterii faptelor de către inculpat pe parcursul cercetărilor penale, sentința a fost pronunțată săptămâna trecută. Bărbatul a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, rezultând o pedeapsă totală de trei ani de închisoare. Tribunalul Sibiu a precizat că, dată fiind gravitatea faptelor și recidiva postexecutorie, singura modalitate de executare a pedepsei este detenția.

FOTO: Imagine cu rol ilustrativ

Articolul precedentMagistrații arădeni refuză să judece: Cauze amânate în semn de solidaritate
Articolul următorPlan de-a dreptul diabolic al unui notar din Mureș: Și-a înjunghiat fosta parteneră și apoi s-a plimbat cu ea în mașină