Acasă FEATURED Minor de 15 ani rănit după ce s-a jucat cu petarde, în...

Minor de 15 ani rănit după ce s-a jucat cu petarde, în județul Alba. A fost găsit în stare de șoc

113
0
Timp de lectura: < 1 minut

Duminică, în comuna Meteș din județul Alba, un adolescent în vârstă de 15 ani a suferit leziuni serioase în timp ce încerca să aprindă o petardă, atrăgând atenția asupra pericolelor asociate cu manipularea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice.

Evenimentul a necesitat intervenția promptă a unui echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia și a unei echipe de la Serviciul de Ambulanță Județean. La sosirea acestora, băiatul se afla într-o stare de șoc, semiconștient, cu multiple leziuni la unul dintre membrele inferioare. Echipajele medicale au acționat rapid, stabilizând adolescentul și asigurând transportul său la unitatea de primiri urgențe Alba.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba avertizează asupra riscurilor implicate în utilizarea neadecvată a materialelor pirotehnice și subliniază gravitatea situației. „Dorim să transmitem un semnal de alarmă atât părinților cât și tuturor celor care intenționează să folosească aceste materiale pirotehnice, pentru că de multe ori s-a soldat cu evenimente mult mai grave!”, au precizat oficialii ISU Alba.

Este important de subliniat că chiar și materialele cu un nivel de risc foarte scăzut pot reprezenta un pericol semnificativ atunci când sunt manipulate necorespunzător sau utilizate de către copii. Recomandările ISU Alba includ respectarea strictă a măsurilor de siguranță și folosirea doar a materialelor pirotehnice din categoria celor admise la comercializare, care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Acest incident servește drept avertisment privind necesitatea unei atitudini responsabile față de materialele pirotehnice, cu accent pe conștientizarea părinților și a comunității în privința pericolelor asociate cu jocurile de acest gen.

Articolul precedentPărinţi din Satu Mare, reţinuţi după ce şi-au agresat fizic copilul în vârstă 2 ani, în Germania
Articolul următorAeroportul Internațional Brașov Ghimbav în umbra dezvoltării: Destinații limitate, în plin sezon de sărbători