Acasă FEATURED Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav în umbra dezvoltării: Destinații limitate, în plin sezon...

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav în umbra dezvoltării: Destinații limitate, în plin sezon de sărbători

148
0
Timp de lectura: 2 minute

În timp ce Brașovul se pregătește să primească mii de români și turiști pentru a celebra sărbătorile de iarnă, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav pare să rămână în umbră în ceea ce privește oferta sa de zboruri. Cu doar 5 zboruri pe săptămână, destinațiile limitate sunt Dortmund și Londra, ceea ce ridică întrebări cu privire la evoluția și competitivitatea acestui aeroport.

Spre deosebire de situația de la Brașov, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău a sărbătorit recent revenirea companiei aeriene Dan Air, care a decis să-și mute operațiunile la Bacău din cauza programului redus de funcționare de numai 12 ore al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. Dan Air a avut primul său zbor săptămâna trecută, oferind curse către 8 destinații europene de top, inclusiv Bruxelles, Dublin, Liverpool, Catania, Torino și Barcelona.

Oferta de la Bacău include beneficii atractive pentru călători, cum ar fi bagaj de cală inclus, serviciu la bord, posibilitatea de a călători cu animale de companie și asistență pentru minorii neînsoțiți. Aceasta reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea rețelei de rute aeriene și a serviciilor oferite pasagerilor.

În același timp, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav pare să stagneze cu doar 5 zboruri săptămânale operate de Wizz Air către Dortmund și Londra. Într-un sezon aglomerat precum cel al sărbătorilor de iarnă, această ofertă limitată poate reprezenta o piedică pentru atragerea unui număr mai mare de pasageri și pentru dezvoltarea economică a zonei.

Programul zborurilor regulate pentru săptămâna 18-24 decembrie 2023 pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav arată o lipsă de diversitate a destinațiilor, cu cele două orașe menționate anterior. În același timp, Aeroportul Bacău oferă călătorilor opțiuni mai variate și atrăgătoare pentru destinațiile europene.

Este esențial ca autoritățile și administrația Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav să analizeze cu atenție situația și să ia măsuri pentru a atrage mai multe companii aeriene și a dezvolta rețeaua de rute. Într-o piață competitivă, diversificarea destinațiilor și oferirea de servicii atractive pentru pasageri sunt factori cheie în succesul unui aeroport.

Articolul precedentMinor de 15 ani rănit după ce s-a jucat cu petarde, în județul Alba. A fost găsit în stare de șoc
Articolul următorCFR interzice suporterilor Universității să afișeze însemnele clubului la derby. Răspunsul U Cluj: NU negociem