Acasă FEATURED Mocănița își reia celebrul drum de 11 km începând din weekend

Mocănița își reia celebrul drum de 11 km începând din weekend

290
0
Mocanita
Mocanita
Timp de lectura: < 1 minut

Celebra Mocăniţa Abrud – Câmpeni anunță că va pleca din nou la drum, începând cu data de 8 iulie 2023 pe traseul în lungime de 11 kilometri.

Organizatorii transmit că din 8 iulie turiștii sunt așteptați în vagoane. Trenul de epocă va circula în fiecare sâmbătă și duminică până în 10 septembrie, pe ruta Câmpeni-Cărpiniș și retur. Trenul pornește din gara Câmpeni la orele 10.00, 13.00 şi 15.00. Preţul pentru o cursă este de 25 de lei (dus/întors), pentru adulţi, respectiv 15 lei pentru copii (dus/întors).

În timpul săptămânii trenul face o cursă de la ora 15.00 atunci când se vor aduna cel puţin 30 de rezervări online. „În cazul în care nu se strâng 20 de călători se anulează cursa, iar programul poate suferi modificări. În acest sezon, din motive tehnice, trenurile vor fi tractate de locomotive diesel”, au scris cei de la Mocănița Apusenilor pe Facebook.

Calea ferată îngustă Turda-Abrud, denumită și „Mocănița din Apuseni”, a fost o cale ferată cu ecartament îngust care făcea legătura între localitățile Turda (județul Cluj) și Abrud (județul Alba). Linia a fost construită în perioada 1891-1912 și avea o lungime de 93 km, fiind inaugurată oficial în data de 20 iunie 1912.

Principalele localități pe care le deservea, erau Turda, Baia de Arieș, Câmpeni, Roșia Montană și Abrud. A fost numită „mocăniţă” datorită faptului că unii localnici din zonă erau cunoscuţi şi sub numele de „mocani”.

Articolul precedentCopilul si adulții implicați în accidentul de pe centura Gherla-Bunești, transportați de urgență la spital
Articolul următorWizz Air a aniversat 17 milioane de pasageri la Cluj