Acasă Diaspora Nemernicia lui Viktor Orban: Organizațiile românești “Calea Neamului” şi “Frăţia Ortodoxă”, refuzate...

Nemernicia lui Viktor Orban: Organizațiile românești “Calea Neamului” şi “Frăţia Ortodoxă”, refuzate Băile Tuşnad

496
2
Viktor Orban provoaca noi tensiuni la Tusnad
Viktor Orban provoaca noi tensiuni la Tusnad
Timp de lectura: < 1 minut

Aproximativ o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiilor “Calea Neamului” şi “Frăţia Ortodoxă” au ajuns la Băile Tuşnad, dar nu li se permite accesul în zona unde premierul ungar Viktor Orban îşi va ţine discursul programat la Universitatea de Vară “Tusvanyos”, arată agerpres.ro

Aceştia nu au primit brăţările de acces, deşi susţin că s-au înregistrat pe site-ul evenimentului, aşa cum au cerut organizatorii, şi sunt izolaţi de jandarmi, în apropierea intrării principale în tabără.

Foto: (c) Gina ŞTEFAN / AGERPRES

Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, colonelul Dan Iamandi, încearcă să-i convingă să renunţe la ideea de a merge la locul în care Orban Viktor îşi va ţine discursul.

Preşedintele Asociaţiei “Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, şi cel al Asociaţiei “Frăţia Ortodoxă”, Dan Grăjdeanu, spun că acest lucru este un abuz şi o încălcare a drepturilor, în condiţiile în care sunt paşnici şi nu au deranjat evenimentul.

Oamenii poartă drapele tricolore şi un banner pe care scrie “Un lucru este etern, Transilvania – pământ românesc”, pe care Mihai Tîrnoveanu l-a afişat şi la ediţia din 2022 a Universităţii Tusvanyos, în timpul discursului lui Orban Viktor.

Articolul precedentCelebrul violonist David Garrett va cânta la București cu o vioară Guarneri del Gesù, în valoare de 3,5 milioane de euro
Articolul următorPreotul Calistrat: „10% din ce câștigi la nuntă trebuie să dai Bisericii. L-ați luat pe Dumnezeu de prost?!”