Acasă FEATURED Nicolae Ceaușescu: Cum își sărbătorea dictatorul ziua de naștere în fiecare an?

Nicolae Ceaușescu: Cum își sărbătorea dictatorul ziua de naștere în fiecare an?

189
0
Nicolae Ceaușescu
Timp de lectura: 2 minute

Nicolae Ceaușescu avea un mod inedit de a-și sărbători în fiecare an ziua de naștere.

Dictatorul s-a născut pe data de 26 ianuarie 1918, iar în perioada comunismului avea un mod inedit de a-și sărbători ziua de naștere.

Nicolae Ceaușescu: Cum își sărbătorea dictatorul ziua de naștere în fiecare an?

Nicolae Ceaușescu, dacă nu ar fi fost executat la Revoluția din 1989 ar fi împlinit onorabila vârstă de 103 ani.

În perioada comunistă, ziua de naștere a liderului României era sărbătorită cu mare fast în întreaga țară.

În ciuda lipsurilor de care aveau parte românii în perioada comunistă, Nicolae Ceaușescu organiza cu ocazia aniversării sale petreceri extraordinare, o mulțime de invitați, de la rude la colegii de partid. De asemenea, cei mai importanți interpreți ai momentului erau chemi ca să facă atmosferă pentru Ceaușescu și invitații săi.

Nicolae Ceaușescu era un iubitor al muzicii de calitate, Gică Petrescu, Ioana Radu și Mia Braia fiind printre artiștii săi favoriți.

Astfel, ziua de naștere a dictatorului era sărbătorită mai cu fast chiar decât o sărbătoare națională. În fiecare an, în data de 26 ianuarie, ziarele îl elogiau cu articole de propagandă comunistă, iar elevii, muncitorii și membrii partidului își arătau recunoștința față de cel care se afla în fruntea statului.

Ce servea dictatorul pe masa festivă?

Liderul comunist își sărbătorea de obicei ziua de naștere la Club-bazin Floreasca, iar invitații erau așteptați cu diverse delicatese. Cu toate astea, apropiații familei Ceaușescu spun că nu erau mâncăruri ieșite din comun, cum ar fi, spre exemplu fructele de mare, la care majoritatea românilor nu aveau acces. Cei doi soți ar fi avut acces la astfel de delicatese, dar nu le plăceau.  

Soții Ceaușescu preferau mâncarea tradițională, pe mesele invitaților la ziua dictatorului nelipsind niciodată sarmalele sau salata de boeuf.

De asemenea, ce era nelipsit în fiecare an de pe masa era vinul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Nu era consumator de alcool de felul său, singura băutura pe care o accepta era Galbena de Odobești.

CITEȘTE ȘI:

Cluj, oraș sănătos. Cluj-Napoca, inclus în top 20 orașe unde se trăiește sănătos

Articolul precedentCJSU Constanța a decis redeschiderea localurilor, a cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc
Articolul următorRecea-Cristur: au fost publicate documentele tehnice ale cadastrului pentru sectoare cadastrale