Acasă FEATURED Noi simptome ale Coronavirusului, descoperite de cercetatori

Noi simptome ale Coronavirusului, descoperite de cercetatori

674
0
Timp de lectura: 2 minute

Infecția cu coronavirus are drept simptome tusea seacă, problemele respiratorii și febra, dar există și niște simptome mai puțin cunoscute, dar care pot indica virusul COVID-19 la pacienți. Printre aceste semne de boală mai puțin cunoscute e află problemele digestive, frisoarele, confuzia sau durerile de cap.

Problemele digestive

Corelația făcută între problemele digestive ale pacientului și infecția cu coronavirus este una evidentă, potrivit cercetătorilor. Un număr mare de pacienți infectați cu noul coronavirus prezentau probleme digestive. Este vorba despre unul din zece oameni, care aveau greață sau diaree.

Frisoane

Frisoanele sau durerile musculare pot fi simptome ale mai multe afecțiuni: sunt atât simptome ale gripei, cât și ale COVID-19. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 14% dintre subiecți prezentau dureri musculare, în timp ce 11% dintre pacienții studiați aveau frisoane.

Amețeală și dureri de cap

Circa 8% dintre pacienții infectați cu coronavirus au dureri frecvente de cap, arată un studiu medical publicat în revista Lancet. De asemenea, amețeala este și ea destul de frecventă, iar dacă intensitatea cu care aceasta se manifestă este una ridicată, cel mai probabil este vorba despre un caz de infectare cu coronavirus cu o formă mai gravă.

Indispoziție și confuzie

Acestea două pot fi chiar singurele simptome care dovedesc prezența coronavirusului în organism. Un raport de la un centru de îngrijire medicală din Washington a arătat că din cei 35% de rezidenți care au fost testați pozitiv cu COVID-19, jumătate nu au avut niciun simptom. Cealaltă jumătate a prezentat doar aceste simptome: confuzie, neliniște, anxietate, indispoziție.

Un „zumzet” prin tot corpul

Un alt simptom distinctiv al infecției cu coronavirus este dat de un zumzet la nivelul întregului corp, potrivit descrierilor bolnavilor.

“În mod clar a fost identificat și acest simptom, dar nu suntem siguri deocamdată cât de răspândit este”, a declarat Daniel Griffin, medic și șef de boli infecțioase la ProHealth Care Associates, relatează Fanatik.ro.

Articolul precedentCum a reușit un englez de 99 de ani, veteran de război, să stângă 18 milioane de lire sterline pentru campania împotriva Covid-19
Articolul următorIndivid cu apucaturi de violator, liber pe străzile din Mănăștur. Poliția nu îi poate face nimic