Acasă Eveniment Individ cu apucaturi de violator, liber pe străzile din Mănăștur. Poliția nu...

Individ cu apucaturi de violator, liber pe străzile din Mănăștur. Poliția nu îi poate face nimic

607
0
Timp de lectura: 2 minute

Potrivit locuitorilor din zona Plopilor, un individ cu posibilie probleme psihice, considerat periculos, este liber in Manastur, pentru ca autoritatile nu il pot retine din moment ce inca nu a comis nicio infractiune,

”În data de 07.04.2020, în jurul orei 21.00, acest individ urmarea o fata în cartierul Plopilor, unde din cate s-a înțeles de la oamenii din zona unde s-a intamplat incidentul, a încercat sa o violeze, aceasta fiind urmărită până în zona unui bloc, unde, din fericire, fata a reușit sa scape de individ, dar el a continuat sa o urmareasca pana a spart geamul de la intrarea din blocul unde se aflase victima. Oamenii speriați de la fata locului au alertat 112, unde s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție. A fost încătușat și transportat la spitalul de psihiatrie din Cluj, dar, din păcate, a scăpat din nou. Acest individ este cunoscut cu mai multe abateri, însă de fiecare data scapă, ceea ce îi da puteri în comiterea altor infracțiuni. Oamenii din zona Plopilor sunt ingroziti de fiecare data cand il vad. Va rugam sa luați măsuri ca acest individ sa nu mai ranească pe nimeni, și sa va feriți de el”, scrie Nelus Dras.

Traian Daniel Mihai, vicepreședinte USR Cluj-Napoca, aduce precizări.

”În urmă cu două săptămâni, individul din imagine a încercat să violeze o fată la mine în cartier, în Plopilor Vechi. A urmărit-o prin cartier, a spart geamul de la scara vecină şi a intrat după ea. În cele din urmă a fost oprit, încătuşat de poliție şi dus la psihiatrie unde a stat o săptămâna după care a ieşit, acum plimbându-se iar liber pe străzi…

Nu pot să vă spun de câte ori am chemat poliția din cauza lui. Din când în când, dă târcoale pe lângă părculețul de copii de lângă blocul meu, vorbeşte singur şi se uită insistent la copii. Soția mea când îl vede, intră în casă cu copilul şi, speriată, se roagă de mine să fac ceva… dar ce???

Când sun la poliție, ei îmi spun mereu acelaşi lucru: nu pot face nimic atâta timp cât nu se comite o infracțiune!

Am vorbit cu o prietenă de la psihiatrie şi am aflat că nu există un protocol clar de prevenție pentru aşa ceva. Ei nu țin pe nimeni internat mai mult de trei zile, mai ales dacă nu este asigurat, şi oricum dacă este vorba despre un pacient schizofrenic netratat de câțiva ani, tratamentul lor nu va face prea mare diferență.

Există un spital penitenciar la Dej, dar acolo se ajunge prin decizie judecătorească, deci abia după ce se comite o infracțiune.

Oare chiar trebuie să avem parte de încă un caz ca cel de la metroul din Bucureşti, pentru a se lua nişte măsuri concrete?”, a declarat acesta.

Articolul precedentNoi simptome ale Coronavirusului, descoperite de cercetatori
Articolul următorRomânia va produce 2 milioane de doze de Plaquenil, un medicament care ar putea trata CORONAVIRUSUL