Acasă Economie România va produce 2 milioane de doze de Plaquenil, un medicament care...

România va produce 2 milioane de doze de Plaquenil, un medicament care ar putea trata CORONAVIRUSUL

287
0
Timp de lectura: < 1 minut

România va produce 2 milioane de doze de Plaquenil, un medicament pentru tratarea malarilor şi cu potenţial pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a fost cel care a dezvăluit că România va produce de săptămâna viitoare acest medicament care ar putea ajuta persoanele infectate cu COVID-19.

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare. (…) Suntem încă dependenți de importul de ventilatoare. Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”, a declarat oficialul.

Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului, iar românii au cumpărat masiv acest medicament “pentru a-l avea în casă”, însă specialiștii avertizează căacest tratament nu trebuie administrat fără supraveghere medicală.

Articolul precedentIndivid cu apucaturi de violator, liber pe străzile din Mănăștur. Poliția nu îi poate face nimic
Articolul următorMAI: Peste 200 de dosare penale pentru fapte comise în noaptea de Înviere