Acasă Economie O stațiune fostă „perlă” a turismului românesc, se redeschide pentru turiști. Este...

O stațiune fostă „perlă” a turismului românesc, se redeschide pentru turiști. Este la doar o oră de Cluj-Napoca

474
0
Statiune Octa Mures
Statiune Octa Mures
Timp de lectura: < 1 minut

Renumită pentru băile sărate, înființată la sfârșitul secolului XIX, baza de tratament a fost modernizată și reabilitată cu aproape 30 de milioane de lei. În momentul de față se fac ultimele pregătiri, urmând să se redeschidă începând cu acest sezon estival.

Este vorba de Ocna Mureș, un orășel cu circa 12.000 de locuitori, din Transilvania, renumit pentru băile sărate de aici. Stațiunea a fost înființată la finalul secolului XIX, în anul 1897, de baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice din oraș.

Acum, după mai bine de 120 de ani și o investiție de circa 30 de milioane de lei, baza de tratament este pregătită să primească pe cei care au nevoie de îngrijire. Lucrările au fost încheiate, iar în luna mai se preconizează că stațiunea va fi redeschisă turiștilor. Societatea care deține stațiunea a început angajarea personalului, organigrama prevăzând 70 de posturi, de la muncitori, recepționeri, casieri și până la asistente și medici, scrie evz.ro.

Baza de tratament de la Ocna Mureș are o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătrați şi cuprinde mai multe tipuri de facilități destinate turiștilor care au nevoie de tratament sau relaxare. Aici au fost amenajate bazine interioare şi exterioare cu apă sărată şi dulce, o zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spaţii pentru proceduri de fizioterapie și recuperare medicală. Complexul beneficiază de cabinete medicale, cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Bolile pe care pacienţii şi le vor putea trata la complexul balnear din Ocna Mureş sunt afecţiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni ginecologice, afecţiuni postraumatice.

Articolul precedentActualul și fostul primar al Clujului, RĂZBOI în instanță. De ce ILEGALITĂȚI îl acuză Boc pe Apostu
Articolul următorCFR Cluj, umilită de Sepsi în Cupa României. Campioana a pierdut la scor de neprezentare