Acasă Eveniment Oficialii BioNTech transmit ca sunt capabili sa furnizeze un nou vaccin “in...

Oficialii BioNTech transmit ca sunt capabili sa furnizeze un nou vaccin “in sase saptamani” in cazul unei mutatii a virusului

178
0
oficialii-biontech-transmit-ca-sunt-capabili-sa-furnizeze-un-nou-vaccin-“in-sase-saptamani”-in-cazul-unei-mutatii-a-virusului
Timp de lectura: < 1 minut

Laboratorul german BioNTech, producator alaturi de Pfizer al primului vaccin autorizat impotriva COVID-19, sustine ca este capabil sa furnizeze un nou vaccin “in sase saptamani” in cazul unei mutatii a virusului, precum cea detectata in Regatul Unit, a declarat marti, 22 decembrie, Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech.“Suntem tehnic capabili sa livram un nou vaccin in sase saptamani”, a dat asigurari acesta citat de AFP.

“In principiu, frumusetea tehnologiei ARN mesager este ca putem incepe direct sa concepem un vaccin care imita complet noua mutatie”, a adaugat el in timpul unei conferinte de presa la Mainz (vestul Germaniei) a doua zi dupa unda verde data de autoritatile europene pentru distribuirea vaccinului in UE.

Cu toate acestea, Ugur Sahin a dat asigurari ca este “foarte probabil” ca vaccinul actual sa fie eficace impotriva noii tulpini de coronavirus descoperite in Regatul Unit, mai contagioasa si care provoaca temeri cu privire la o crestere a numarului de cazuri de COVID-19.

“Din punct de vedere stiintific, este foarte probabil ca raspunsul imunitar provocat de vaccin sa poata gestiona si noua varianta a virusului”, a adaugat omul de stiinta, co-fondator alaturi de sotia sa, Ozlem Tureci, al laboratorului BioNTech.

El si-a justificat optimismul prin faptul ca vaccinul dezvoltat impreuna cu partenerul sau american ar fi eficace deoarece el “contine peste 1.000 de aminoacizi si doar noua dintre acestia sunt diferiti, ceea ce inseamna ca 99% din proteina este inca la fel”.

BioNTech ar trebui sa poata publica rezultatele testelor sale cu noua varianta a SARS-CoV-2 in termen de doua saptamani, a adaugat el.

Aparitia unei noi tulpini a coronavirusului care pare sa se raspandeasca mai repede in Regatul Unit a creat panica in intreaga lume si indoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19.

Citeste si:

Avertismentul transant al premierului Nicolae Ciuca: “Infectarea cu virusul SARS-CoV-2 nu se opreste de Craciun si de Anul Nou”


Articolul precedentÎncă o luptă pierdută: o asistentă de la Spitalul Judeţean Arad, bolnavă de COVID-19, a decedat
Articolul următorRevolutia din 1989. Arestari in 20 si 21 decembrie, eliberarea din Arestul Directiei Cercetari Penale a Securitatii, fara trimitere in judecata, doar prin semnarea unui angajament