Acasă Eveniment Opinie: Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia

Opinie: Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia

635
0
Timp de lectura: 2 minute

Pentru că este prea speriat! Ne-a spus azi că crește ușor curba, ceea ce este adevărat. Am urcat la 326 de îmbolnăviri pe zi. La fel de adevărat este că curba se va termina pe 24 august. Ce facem, stăm în case până pe 24 august? Pe 15 mai vom avea 250 de îmbolnăviri pe zi. Ce facem, ieșim din case sau nu? Pe 15 iunie vom avea 150 de cazuri noi, pe zi. Ce facem, ieșim din case sau nu? Dacă ne luăm după Raed Arafat, nu ieșim din case decât atunci când nu vom mai avea deloc îmbolnăviri. Adică în august. El ne prezintă mereu numărul de îmbolnăviri la nivel mondial, adică cifre mari și, după cum le prezintă, se pare că se sperie singur când le privește.

Dar în România cifrele sunt extrem, extrem de mici. Francezii renunță la restricții pe 11 mai și ei au sute de morți pe zi. Noi avem sute de îmbolnăviri pe zi și 800 de morți în total, în trei luni. Dacă vom ieși pe stradă cu măști obligatorii pe față nu va crește numărul de îmbolnăviri.

Acum crește, când lumea iese fără măști. Este o mare greșeală să stai în casă până dispare virusul, adică până în august. Va dispărea virusul și, odată cu el și noi. Nu vom mai avea ce mânca, ne vom mânca între noi. Deja au trecut 2 luni în care nu s-a muncit deloc. Din ce vom mânca, dacă nu s-a muncit? Dacă stăm în case până în august, din ce vom mânca? Și știți de ce vom sta în case până în august? Pentru i-e frică lui Arafat, din niciun alt motiv. I-e frică să nu-și piardă scaunul.

Tot timpul spune, cine va avea responsabilitatea dacă vor muri multe persoane? El va avea. Deci moare de frică și ne ține în case. De ce ne ține în case? Pentru că i-e frică de noi. I-e frică că vom fi iresponsabili. Crede că dacă se va face transferul de responsabilitate de la autorități la cetățeni, cetățenii vor începe să o ia razna, să se ia în brațe întrei ei pe stradă, să facă schimburi de fluide…

Ceea ce este foarte fals. Cetățenii vor fi foarte disciplinați și responsabili, așa cum au fost și de Paști și de 1 mai. Se poate avea încredere în români, domnule Arafat. Nu suntem niște animale iresponsabile, ca să fim ținuți în grajd, că dacă ni se dă drumul pe câmp, ne luăm în coarne unii pe alții.

NU ne mai tratați ca pe niște animale domnule Arafat. Să nu vă fie frică de români. Și dacă ne țineți pe toți în grajduri de frică să nu va pierdeți scaunul, haideți să începem de aici: părăsiți-vă scaunul. Ca să începem să fim tratați și noi ca niște oameni.

Numele autorului este Horea Mihai Bădău, Lect. dr. la Universitatea din Bucuresti, Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa, Cercetător Principal la Laboratorul de Cercetare SIC.Lab Mediterrannee, Nisa

Sursa: Clujmanifest

Articolul precedentFocar coronavirus la căminul unei comune din Cluj. Peste 50 de bolnavi și un mort
Articolul următorPolițistă, prinsă la plajă în Mamaia. A fost reclamată de un cetățean. Ce a trimis la IPJ Constanța